Категорія
Новини
Дата

Фонд відомої інвесторки Кеті Вуд постраждав через дії ФРС у 2022 році

Фонд Ark Кеті Вуд, який зріс більш ніж удвічі під час пандемії, наближається до самого дна. Прискорення інфляції і підвищення ставок знизили апетит до акцій, що швидко зростають, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ark впав з початку року приблизно на 67%, що більш ніж потроїло падіння індексу S&P 500. Це падіння зробило його найгіршим серед усіх 537 американських фондів зростання із середньою капіталізацією.
  • А якщо врахувати те, що еталон S&P 500 йде шляхом найбільшого річного падіння з часів великої фінансової кризи, навряд чи знайдеться фонд, який залишиться неушкодженим у 2022 році.
  • «Портфельні менеджери помилилися щодо інфляції цього року, і можна також сказати, що ФРС помилилася», – вважає Браян Якобсен, старший інвестиційний стратег Allspring Global Investments, 
  • Фонд Вуд посів 3544 місце серед усіх 3552 активно керованих взаємних фондів акцій. А найгіршим фондом року став фонд Voya Russia, який з початку року впав на 92%.
  • Компанії з високими темпами зростання, яким віддає перевагу Вуд, показали особливо погані результати, оскільки ставка ФРС підвищує дохідність облігацій, притупляючи привабливість акцій, що швидко зростають.
  • У результаті найбільші активи в портфелі Вуд, такі як Zoom Video Communications Inc, Tesla Inc та Block (раніше Square), цього року впали більш ніж на 60%, водночас Teladoc Inc та Roku Inc впали більш ніж на 70%.

Контекст

Кеті Вуд набула популярності у 2020 році, коли її портфель ризикових акцій, таких як Zoom і Teladoc, різко виріс, що допомогло її фонду досягти $27,6 млрд активів під управлінням. Нині активи фонду становлять трохи менше $6,5 млрд.

Одна з найулюбленіших компаній Вуд – Tesla. Прогнози інвесторки неодноразово допомогали її акціям зрости. У 2019 році Вуд прогнозувала, що через три роки капіталізація Tesla досягне $1,4 трлн. Для інвесторів, що торгують акціями Tesla, такі прогнози виглядали ризикованими. Але вже в жовтні 2021-го капіталізація Tesla вперше перевищила $1 трлн. Проте, зараз оцінка компанії Ілона Маска впала до $390 млрд. Вуд налаштована оптимістично. Вона заявляла, що інвестиційна стратегія Ark орієнтована на п’ять років, а не на рік-півтора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні