FTX перевела Бенкману-Фріду $2,2 млрд через повʼязані структури – нове керівництво біржі /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

FTX перевела Бенкману-Фріду $2,2 млрд через повʼязані структури – нове керівництво біржі

Getty Images

Збанкрутіла криптовалютна біржа FTX перевела близько $2,2 млрд засновнику компанії Сему Бенкману-Фріду через повʼязані структури, повідомило нове керівництво компанії, пише Reuters. Платежі були зроблені переважно з хедж-фонду Alameda Research.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Загалом понад $3,2 млрд було переведено у вигляді платежів і кредитів засновникам компаній і ключовим співробітникам, йдеться у заяві FTX.
  • Ці платежі були зроблені переважно з хедж-фонду Alameda Research, повідомила FTX, додавши, що вона розкрила цю інформацію, подавши графіки та звіти про фінансові справи до суду у справах про банкрутство.
  • Криптовалютна біржа заявила, що перекази не включали більше $240 млн, витрачених на купівлю елітної нерухомості на Багамах, політичні та благодійні пожертвування, зроблені безпосередньо боржниками FTX, та суттєві перекази неборжникам на Багамах та в інших юрисдикціях.

Контекст

У листопаді FTX подала заяву про захист від банкрутства, заявивши, що не може повністю виплатити клієнтам, які внесли кошти на її біржу. Новий генеральний директор FTX Джон Рей заявив, що його головним пріоритетом є повернення активів для виплати FTX клієнтам.

Прокуратура звинуватила 31-річного Бенкмана-Фріда в крадіжці мільярдів доларів із коштів клієнтів FTX, щоб покрити збитки Alameda Research, та в отриманні десятків мільйонів доларів у вигляді незаконних політичних пожертв для зміцнення впливу у Вашингтоні. Наприкінці лютого Бенкману-Фріду висунули чотири додаткові звинувачення. Загалом їх вже 12.

Засновник FTX не визнав себе винним за вісьмома пунктами звинувачення. Він звільнений під заставу $250 млн. Бенкман-Фрід заперечує правопорушення та бореться за те, щоб не потрапити до вʼязниці до призначеного на 2 жовтня судового розгляду у справі про шахрайство.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні