Категорія
Новини
Дата

Засновнику збанкрутілої FTX висунули чотири нові звинувачення

Колишньому очільнику та засновнику криптовалютної біржі FTX Сему Бенкману-Фріду висунули чотири додаткові звинувачення. Загалом їх вже 12, передає CNN

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Прокуратура в Нью-Йорку доповнила нову версію обвинувального висновку такими пунктами: змова з метою ведення неліцензованого бізнесу з переказу грошей; змова з метою здійснення банківського шахрайства; шахрайство з цінними паперами; шахрайство у звʼязку з продажем деривативів. 
  • Таким чином, загальна кількість кримінальних звинувачень проти засновника збанкрутілої криптобіржі збільшилася до 12.
  • Якщо Бенкмана-Фріда визнають винним за всіма пунктами звинувачення, то йому загрожує до 155 років позбавлення волі.

Контекст

FTX подала заяву про банкрутство, а Бенкман-Фрід пішов із посади гендиректора криптобіржі 11 листопада 2022 року, коли його компанії не вдалося забезпечити собі порятунок після сильного тижневого дефіциту ліквідності. FTX переказала того ж дня мільярди доларів клієнтських коштів компанії Alameda Research, що також належала засновнику біржі.

13 грудня Сема Бенкмана-Фріда заарештували на Багамах. Американські регулятори звинуватили його в реалізації багаторічної схеми обману інвесторів. Комісія з цінних паперів і бірж повідомила, що Бенкман-Фрід ошукав інвесторів на більш як $1,8 млрд. Засновника FTX екстрадували до США, де він постане перед судом. 

Технічний директор FTX Гері Ван та голова Alameda Research Керолайн Еллісон визнали провину в шахрайстві та виявили готовність співпрацювати зі слідством.

Засновник FTX не визнав себе винним за вісьмома пунктами звинувачення.

Він був звільнений під заставу $250 млн. Процес у справі Бенкмана-Фріда розпочнеться у жовтні 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні