Категорія
Новини
Дата

Група клієнтів FTX подали позов проти біржі і Бенкмана-Фріда. Вимагають пріоритету у виплаті боргів

Клієнти збанкрутілої криптовалютної біржі FTX подали колективний позов до суду у справі про банкрутство, намагаючись стати першими у чергу на відшкодування коштів, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Група з чотирьох клієнтів FTX у вівторок звернулася до судді з проханням встановити, що їхні активи належать їм, а не біржі. Позов було подано до суду у справах про банкрутство американського штату Делавер, зокрема проти колишнього гендиректора FTX Сема Бенкмана-Фріда та інших посадових осіб криптобіржі.
  • Позивачі вимагають, щоб суд віддавав пріоритет у погашенні боргу клієнтам, а не іншим кредиторам FTX, свідчать судовий документ. Група заявників також попросила класифікувати позов як колективний.
  • Позивачі стверджують, що представники FTX навмисно використовували кошти клієнтів, щоб неправомірно підтримувати створений Бенкманом-Фрідом хедж-фонд Alameda Research та забезпечувати свій марнотратний спосіб життя.

Контекст

FTX подала заяву про банкрутство, а Бенкман-Фрід пішов із посади гендиректора 11 листопада після того, як його компанії не вдалося забезпечити собі порятунок після сильного тижневого дефіциту ліквідності. FTX перевела того ж дня мільярди доларів клієнтських коштів компанії Alameda Research, що також належить Бенкману-Фріду.

Призначені після краху FTX керівники заявляють, що на «руїнах» криптобіржі Сема Бенкмана-Фріда виявили дуже мало готівки та криптовалюти – близько $560 млн і $740 млн відповідно. Хоча перед крахом зобовʼязання FTX перевищували $9 млрд.

Федеральна прокуратура США відкрила справу проти засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда за маніпуляції з двома криптовалютами минулої весни. 13 грудня Сема Бенкмана-Фріда заарештували на Багамах.

Американські регулятори звинуватили його в реалізації багаторічної схеми обману інвесторів. Комісія з цінних паперів і бірж повідомила, що Бенкман-Фрід ошукав інвесторів на понад $1,8 млрд.

Засновника FTX екстрадували до США, він постане перед американським судом.

Минулого тижня Бенкмана-Фріда звільнили під заставу в $250 млн. Йому було наказано залишатися в будинку своїх батьків у Пало-Альто, штат Каліфорнія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні