G7 збільшує підтримку України до $39 млрд на 2023 рік і закликає до затвердження програми МВФ до березня /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

G7 збільшує підтримку України до $39 млрд на 2023 рік і закликає до затвердження програми МВФ до березня

з особистого архіву

Країни «Великої сімки» (G7) у четвер, 23 лютого, збільшили економічну підтримку України до $39 млрд на цей рік і закликали до програми МВФ для країни до кінця березня, пише Reuters. Міністр фінансів Японії Сунічі Судзукі вважає, що G7 також повинна оцінити ефективність існуючих санкцій проти Росії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Рішення було прийнято після засідання міністрів фінансів та центральних банків напередодні роковин війни в Україні.
  • Україна сподівається на програму на суму $15 млрд від Міжнародного валютного фонду, яка охоплюватиме негайну фінансову допомогу та підтримку структурних реформ для зусиль щодо відновлення.
  • «У 2023 році, виходячи з потреб українського уряду, ми збільшили наші зобовʼязання щодо бюджету та економічної підтримки до $39 млрд», – йдеться у повідомленні.
  • Фінансові лідери G7, до якої входять Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та США, зібралися в індійському Бангалорі перед зустріччю очільників фінвідомств «Великої двадцятки» (G20).
  • Міністр фінансів Японії Сунічі Судзукі також заявив, що G7 повинна оцінити ефективність існуючих санкцій проти Росії, перш ніж приймати рішення про подальші дії.

Контекст

Європейський Союз планував запровадити 10-й пакет санкцій проти Росії до 24 лютого. До пакету мають намір включити чотири російські банки, зокрема Альфа-Банк. Також планується запровадити санкції проти 130 фізичних і юридичних осіб, пише Politico з посиланням на джерела. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що новий пакет санкцій ЄС спрямований на товари на суму €11 млрд за допомогою торгових заборон і контролю за технологіями.

Адміністрація президента США Джо Байдена готувала кілька оголошень, спрямованих на демонстрацію непохитної підтримки США України до роковин початку війни наступного тижня. Зокрема, йдеться про нові санкції проти Росії та військову допомогу на $450 млн.

«Велика сімка» також обговорювала способи запровадження санкцій проти компаній, які, на думку держав – членів G7, постачають до Росії товари, що використовуються у військових цілях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні