Категорія
Новини
Дата

Голова МЗС Кулеба заявив, що доніс два ключових принципи до Китаю

1 хв читання

Україна готова вести будь-які розмови, якщо дотримуються два ключових принципи – не приймати рішень за її спиною та поважати її територіальну цілісність. Про це заявив в Instagram міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після переговорів в Гуанчжоу з китайським колегою Ван Ї.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Кулеба заявив, що доніс до Ван Ї принципи: жодних домовленостей про Україну без України, повна повага до суверенітету і територіальної цілісності України.
  • «Якщо ці два принципи дотримуються, ми можемо вести будь-які розмови і шукати будь-які рішення», – сказав Кулеба.

Контекст

Поїздка Кулеби – перший візит українського топпосадовця до Китаю з початку повномасштабної війни. І перший двосторонній візит голови МЗС України до Китаю з 2012 року. Візит відбувається на запрошення Ван Ї та триватиме до 25 липня.

Кулеба заявив на переговорах, що Україна готова до доброчесних переговорів з РФ, але поки такої готовності немає з боку Росії. Важливий підсумок переговорів – Китай підтвердив повагу до територіальної цілісності України, заявив глава МЗС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд