Категорія
Світ
Дата

Forbes Digital

«Трампа вразила фраза про атомний вогонь». Експосол у Британії Вадим Пристайко розповідає про рецепт успіху Залужного в Лондоні, протистояння Байдена з Трампом і вступ до НАТО. Інтерв’ю

13 хв читання

Вадим Пристайко, колишній посол у Великій Британії та ексміністр закордонних справ України /Getty Images

Вадим Пристайко, колишній посол у Великій Британії та ексміністр закордонних справ України Фото Getty Images

Чи буде Валерій Залужний успішним послом? Хто може замінити Джо Байдена та як схилити Дональда Трампа на бік України? Розповідає Вадим Пристайко, колишній міністр закордонних справ та експосол у Великій Британії

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Вадим Пристайко, 54, – один із найдосвідченіших українських дипломатів, який розпочав кар’єру в МЗС у 1994 році. Відтоді він обіймав понад десяток посад, зокрема, був заступником директора департаменту НАТО та послом при Альянсі. «Я всю кар’єру поклав на те, щоб Україна була в НАТО», – каже Пристайко в розмові з Forbes Ukraine.

Пік його дипломатичної кар’єри припав на каденцію президента Володимира Зеленського. Але влітку 2023-го той звільнив Пристайка з посади посла після необережної фрази про «нездоровий сарказм» у перепалці Зеленського та тодішнього міністра оборони Британії Бена Воллеса. 

Forbes Ukraine поговорив із Пристайком про його наступника на посаді посла Валерія Залужного, передвиборчі перегони у США, стратегію Вашингтона в російсько-українській війні та зміни в НАТО.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд