Євген Лященко /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Голова «Укрзалізниці» Євген Лященко подав у відставку. Forbes дізнався, хто займе його місце

1 хв читання

Голова УЗ Євген Лященко подав у відставку Фото Getty Images

Голова правління «Укрзалізниці» – монополіста на ринку залізничних перевезень – Євген Лященко написав заяву про звільнення. Про це 7 жовтня повідомила пресслужба компанії. Його місце займе Олександр Перцовський, який відповідає за пасажирські перевезення компанії, кажуть джерела Forbes в уряді.

⚡️Ексклюзивно: спікер на форумі «Енергія бізнесу» – Деніел Єрґін, віце-голова S&P Global, письменник та лауреат Пулітцерівської премії. Він автор бестселерів про енергетику та світову економіку, зокрема «The Prize» і «The New Map». Вже 9 жовтня зустрінемося. 

Долучайтеся до форуму!

Ключові факти

  • Євген Лященко направив заяву про дострокове припинення повноважень голови правління до наглядової ради «Укрзалізниці». Його контракт мав діяти до березня 2025 року.
  • Наглядова рада планує розглянути заяву найближчими днями та прийняти всі необхідні рішення відповідно до діючих процедур, йдеться в повідомленні.
  • Новим головою правління, за даними співрозмовників Forbes в уряді, стане нинішній член правління УЗ Олександр Перцовський, що відповідає за пасажирські перевезення компанії.
  • За кандидатуру Перцовського можуть проголосувати наступного тижня. До того обовʼязки голови правління виконуватиме Лященко.
  • Після звільнення, він може залишитися в компанії ще щонайменше на пів року на посаді фінансового директора, кажуть співрозмовники Forbes.
  • Заяву на звільнення крім Лященка написали члени правління Володимир Крот та Орест Логунов. Але вони продовжать працювати в «Укрзалізниці»: Крот – у сфері безпеки руху, Логунов – адвокуватиме інтереси компанії в ЄС.

Контекст

Євген Лященко очолив «Укрзалізницю» у березні 2023 року після раптової відставки Олександра Камишіна.

У 2023 році «Укрзалізниця» вийшла на 4,9 млрд грн прибутку проти майже 10 млрд грн збитків у 2022-му. Цьогоріч збитків не уникнути, якщо не змінити принцип тарифоутворення, розповідав Лященко в інтерв’ю Forbes Ukraine в липні.

У вересні цього року Олександр Камишін, після звільнення з поста посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості, повернувся у компанію на посаду члена наглядової ради.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд