Категорія
Компанії
Дата

Forbes Digital

«Укрзалізниця» планує уніфікувати вартість перевезень для будівельників, металургів та аграріїв. Forbes дізнався деталі тарифної реформи. Чому компанія хоче змінити ціни і хто заплатить найбільше

5 хв читання

Укрзалізниця, тарифи на перевезення /колаж Анастасія Левицька

«Укрзалізниця» готується підвищити вантажні тарифи. Фото колаж Анастасія Левицька

«Укрзалізниця» хоче збільшити тарифи на перевезення будівельних матеріалів на 52%, руди та вугілля – на 7%, вартість повернення порожніх вагонів – на 67%, свідчить проєкт тарифних змін, який є в розпорядженні Forbes. Реформа зробить тарифоутворення прозорішим, стабілізує роботу УЗ та не завдасть бізнесу шкоди, переконує СЕО УЗ Євген Лященко. Що ще передбачає реформа від УЗ та чому бізнес проти?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

«Подали [уряду] пропозиції щодо гармонізації тарифів, вони вже пройшли тарифну комісію», – розповів Forbes Ukraine голова правління УЗ Євген Лященко на початку вересня. Запустити реформу вантажних перевезень УЗ планує вже до кінця року. «Нині тривають внутрішні процедури Кабінету Міністрів», – повідомив Лященко. 

Востаннє УЗ підвищувала тарифи на вантажні перевезення у липні 2022-го – одразу на 70%. Приблизно половину всієї суми підвищення тоді сплатив SCM Ріната Ахметова, оскільки на частку його підприємств на той момент припадало майже 30% усіх залізничних вантажів, писав Forbes у червні 2022 року із посиланням на розрахунки УЗ. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд