Категорія
Новини
Дата

Google запускає додаткові функції штучного інтелекту для клієнтів хмарного сервісу

Google анонсувала нові функції на основі штучного інтелекту для клієнтів свого бізнесу хмарних обчислень, оскільки технологічний гігант змагається за домінування з такими конкурентами, як Microsoft Corp. і стартап OpenAI, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У ході демонстрації компанія показала, як хмарні клієнти зможуть використовувати свої інструменти штучного інтелекту (ШІ) для створення презентацій та навчальних документів із продажу, створення нотаток під час зустрічей, складання електронних листів колегам.
  • Google також надала розробникам доступ до деяких базових моделей ШІ, щоб вони могли створювати власні програми з використанням технологій Google.
  • Google, що належить Alphabet Inc., також залучила низку стартапів у галузі ШІ як клієнтів свого хмарного сервісу, включаючи Midjourney, що пропонує систему генерації зображень, та AI21, яка спеціалізується на технології, відомій як великі мовні моделі. 
  • «Ми віримо в наявність широкої та динамічної партнерської екосистеми для ШІ», – сказав в інтервʼю Томас Куріан, головний виконавчий директор Google Cloud.
  • Генеральний директор Alphabet Сундар Пічаї оголосив Google першою компанією, що розробила ШІ, але технічний гігант щосили намагається відновити лідерство в галузі з того часу, як OpenAI випустила свого чат-бота ChatGPT у кінці листопада. 
  • Всередині компанії вище керівництво повідомило співробітникам, що всі її найважливіші продукти — ті, у яких понад мільярд користувачів – повинні протягом декількох місяців включати генеративний ШІ. Необхідність може бути особливо гострою для Google Cloud, який вважається одним із найкращих варіантів для зростання компанії, хоча він, як і раніше, поступається Amazon.com Inc. та Microsoft на ринку.
  • Google заявила, що цього тижня відкрила нові хмарні інструменти для пулу «довірених тестувальників». Куріан сказав під час прес-конференції, що Google також зробить програми доступними для споживачів, які використовують службу підписки Google One.

Контекст

Компанії, які займаються хмарними обчисленнями, пропонують пільги та послуги стартапам у галузі ШІ, щоб заманити їх на свої платформи. 

У міру того, як Microsoft поглиблює відносини з OpenAI, чия технологія вплітається в пошукову систему Bing, Google Cloud позиціонується як більш нейтральна обчислювальна платформа. Крім власної технології Google, через Google Cloud будуть доступні моделі ШІ від молодих компаній, таких як Anthropic і Cohere.

OpenAI – видавець надпопулярного ШІ-сервісу ChatGPT – поставив Україну до одного списку з Росією, Афганістаном, Білоруссю та Іраном, коли заблокував доступ до своїх продуктів. Сервіси OpenAI були закриті для користувачів із України ще в листопаді 2021-го. Тоді компанія надала змогу користуватися чат-ботом для широкої аудиторії й водночас заявила, що не може «забезпечити безпечний доступ» у деяких країнах.

Творець ChatGPT, компанія OpenAI, працює над оновленням, що надасть можливість налаштовувати ШІ-бот під окремого користувача, йдеться у блозі компанії. Раніше систему звинуватили в упередженості щодо політичних і культурних питань, пише PCMag.

8 лютого ринкова вартість Alphabet Inc. знизилася на $100 млрд після того, як її новий чат-бот Bard поділився недостовірною інформацією в рекламному ролику, а захід компанії не викликав фурору, що посилило побоювання, що материнська компанія Google програє конкуруючій Microsoft Corp., пише Reuters.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні