Категорія
Новини
Дата

Grammarly оголосила про скорочення близько 230 членів глобальної команди, зокрема в Україні

Компанія Grammarly скоротить близько 230 членів своєї глобальної команди, 37 із них – українські спеціалісти. Це відбувається в межах запланованої реструктуризації, повідомила компанія в коментарі DOU.

Ключові факти 

  • За останні п’ять років глобальна Grammarly зросла з 200 до 1000 співробітників.
  • Скорочення торкнеться учасників глобальної команди з різних функцій та локацій. Звільнені в Україні фахівці отримають компенсацію у розмірі шістьох місячних зарплат, додаткові виплати для покриття медичного страхування і сервісів допомоги під час зміни роботи (кар’єрний коучинг та інші), також вони зможуть залишити собі ноутбуки й іншу техніку, видану компанією.
  • В компанії пояснили, що реструктуризація не пов’язана з необхідністю оптимізації витрат – «бізнес Grammarly залишається прибутковим і продовжує зростати». 
  • «Щоб ухвалити сьогоднішнє рішення, ми проаналізували організаційну структуру та поточні навички команд через призму стратегії компанії», – йдеться в коментарі.
  • Поглиблюючи інвестиції у технології штучного інтелекту, компанія потребуватиме іншої комбінації здібностей та компетенцій, заявила Grammarly. 
  • Також компанія заявила про необхідність провести організаційний редизайн, щоб покращити якість і швидкість співпраці. «Це, зокрема, означає необхідність реструктуризації ролей та об’єднання певних команд у межах однієї локації», – пояснили в компанії.

Контекст

У Grammarly три фаундери: Максим ЛитвинОлексій Шевченко та Дмитро Лідер. Свій бізнес вони запустили в 2009 році в Києві.

За останні 10 років у Grammarly з’явилося багато конкурентів: Writesonic, Rytr, Jarvis, Peppertype.ai. Український першопроходець на ринку лідирує в більшості рейтингів за популярністю та кількістю користувачів.

Щодня Grammarly користуються 30 млн людей. Серед великих клієнтів – компанії Zoom, Cisco та Dell. Сервіс працює за підпискою, але базові функції доступні безкоштовно (так звана freemium бізнес-модель). Підписка на сервіс Grammarly Premium коштує від $12 на місяць, на сервіс Grammarly Business – від $15 на місяць за користувача. 

У глобальній команді Grammarly наразі працюють близько 1000 членів команди в Європі та Північній Америці. Хаби компанії розташовані в Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку, Ванкувері та Берліні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні