Категорія
Новини
Дата

Horizon Capital залучив $350 млн для фонду підтримки українського бізнесу

Фонд Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV) від інвесткомпанії Horizon Capital залучив $350 млн під час остаточного закриття, яке відбулося в Токіо 19 лютого, збільшивши загальну суму активів під управлінням до $1,6 млрд, йдеться у пресрелізі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Тобто компанія на 40% перевищила початковий цільовий розмір фонду у $250 млн. Інвестори двічі підтримали збільшення максимального розміру фонду: спершу з $250 млн до $300 млн, а потім до $350 млн. 
  • Фонд надає капітал для зростання, співпрацюючи з підприємцями-візіонерами, котрі очолюють швидкозростаючі, переважно технологічні та експорт-орієнтовані підприємста, а також обраних чемпіонів внутрішнього ринку в Україні та Молдові, маючи в пайплайні понад 80 інвестицій. 
  • HCGF IV вже здійснив інвестиції у перші інноваційні технологічні компанії, зосередившись на розширенні їхніх науково-дослідних платформ в Україні та збільшенні їхньої міжнародної присутності. Першими трьома інвестиціями фонду стали PreplyGoIT та Viseven.

 Контекст

Horizon Capital за шість років залучила понад $800 млн для підтримки підприємців-візіонерів з України та Молдови. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували у понад 170 компаній у цих країнах, в яких працює понад 80 000 осіб.

26 вересня 2022 року Horizon Capital оголосила про створення нового фонду прямих інвестицій в Україну Horizon Capital Growth Fund IV

Інвестори, які підтримали HCGF IV, володіють капіталом у розмірі близько $700 млрд. Це такі міжнародні фінансові установи, як IFC, EBRD, EIB через Фонд EU for Ukraine, DFC, DEG, FMO, JICA, Proparco, SIFEM, Swedfund, Finnfund, WNISEF, IFU. 

Приватні інвестори включають фонди під управлінням abrdn, Blue Earth Capital, Zero Gap Fund, імпакт-інвестиційний фонд, створений у межах співпраці Фонду Рокфеллера та Фонду Джона Д. і Кетрін Т. Макартурів, а також це Марцін Зуковскі, співзасновник Snowflake, Енді Курціг, засновник JustAnswer, інвестори та філантропи Джордж і Райла Михаль та багато інших інвесторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні