Категорія
Новини
Дата

Японське агентство JICA інвестувало $20 млн у фонд підтримки українського бізнесу від Horizon Capital

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) долучилося до фінального закриття Horizon Capital Growth Fund IV від інвесткомпанії Horizon Capital. Цей фонд спрямований на підтримку та розвиток українського бізнесу. JICA інвестувало у нього $20 млн (близько 760 млн грн), йдеться у пресрелізі американської інвесткомпанії із загальним капіталом у $1,6 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Угода підписана 19 лютого на японсько-українській конференції сприяння економічній відбудові в Токіо. Це перша інвестиція, яку Horizon Capital залучила з Японії, йдеться у пресрелізі.
  • Інвестиції планується спрямувати на сприяння глобальному зростанню інноваційних технологічних компаній українського походження й розширення їхніх науково-дослідних платформ.
  • «Ми вдячні JICA за підтримку, що сприяє нашим можливостям генерувати великі прибутки, а також посилює наш вплив у забезпеченні сталого розвитку, створенні робочих місць і гендерно розумному інвестуванні в той час, коли наш регіон потребує цього найбільше», – прокоментувала Олена Кошарна, засновниця і головна виконавча директорка Horizon Capital. 

Контекст

26 вересня 2022 року Horizon Capital оголосила про створення нового фонду прямих інвестицій в Україну Horizon Capital Growth Fund IV. Фонд отримав $125 млн, а у першому півріччі Horizon Capital планувала подвоїти обсяг фонду, розповідала Forbes головна виконавча директорка компанії Олена Кошарна.

28 квітня 2023 року ЄБРР повідомив, що коли фонд HCGF IV було запущено у вересні минулого року, ЄБРР виділив до $40 млн.

Інвесткомпанія Horizon Capital має пайплайн із понад 80 компаній, які можуть отримати фінансування з нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV.

Фонд уже підтримав три інноваційні технологічні компанії українського походження – Preply, GoIT, Viseven – та має намір підтримувати стратегії розширення та розвитку всього приблизно 20 бізнесів.

Horizon Capital – інвестиційна компанія у Центрально-Східній Європі з активами під управлінням $1,6 млрд. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували більш як у 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 000 осіб. В Україні компанія інвестувала у Rozetka, Ajax Systems, Genesis, Biopharma, MakeUp та інші українські бізнес-проєкти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні