Категорія
Новини
Дата

Японське агентство JICA інвестувало $20 млн у фонд підтримки українського бізнесу від Horizon Capital

1 хв читання

Японське агентство міжнародного співробітництва (JICA) долучилося до фінального закриття Horizon Capital Growth Fund IV від інвесткомпанії Horizon Capital. Цей фонд спрямований на підтримку та розвиток українського бізнесу. JICA інвестувало у нього $20 млн (близько 760 млн грн), йдеться у пресрелізі американської інвесткомпанії із загальним капіталом у $1,6 млрд.

Ключові факти

  • Угода підписана 19 лютого на японсько-українській конференції сприяння економічній відбудові в Токіо. Це перша інвестиція, яку Horizon Capital залучила з Японії, йдеться у пресрелізі.
  • Інвестиції планується спрямувати на сприяння глобальному зростанню інноваційних технологічних компаній українського походження й розширення їхніх науково-дослідних платформ.
  • «Ми вдячні JICA за підтримку, що сприяє нашим можливостям генерувати великі прибутки, а також посилює наш вплив у забезпеченні сталого розвитку, створенні робочих місць і гендерно розумному інвестуванні в той час, коли наш регіон потребує цього найбільше», – прокоментувала Олена Кошарна, засновниця і головна виконавча директорка Horizon Capital. 

Контекст

26 вересня 2022 року Horizon Capital оголосила про створення нового фонду прямих інвестицій в Україну Horizon Capital Growth Fund IV. Фонд отримав $125 млн, а у першому півріччі Horizon Capital планувала подвоїти обсяг фонду, розповідала Forbes головна виконавча директорка компанії Олена Кошарна.

28 квітня 2023 року ЄБРР повідомив, що коли фонд HCGF IV було запущено у вересні минулого року, ЄБРР виділив до $40 млн.

Інвесткомпанія Horizon Capital має пайплайн із понад 80 компаній, які можуть отримати фінансування з нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV.

Фонд уже підтримав три інноваційні технологічні компанії українського походження – Preply, GoIT, Viseven – та має намір підтримувати стратегії розширення та розвитку всього приблизно 20 бізнесів.

Horizon Capital – інвестиційна компанія у Центрально-Східній Європі з активами під управлінням $1,6 млрд. Фонди під управлінням Horizon Capital інвестували більш як у 160 компаній, у яких працевлаштовано понад 77 000 осіб. В Україні компанія інвестувала у Rozetka, Ajax Systems, Genesis, Biopharma, MakeUp та інші українські бізнес-проєкти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні