Категорія
Новини
Дата

Українська школа програмування GoIT залучила інвестиції від Horizon Capital

Horizon Capital інвестувала в українську освітню платформу GoIT, йдеться у повідомленні компанії. Сума інвестиції може складати $10 – 15 млн, сказав Forbes наближений до угоди співрозмовник. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Це друга інвестиція компанії з її нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), який досяг $298 млн на останньому закритті 28 вересня 2023 року
  • Залучені інвестиції допоможуть GoIT прискорити вихід на міжнародні ринки та «інвестувати у можливості, створені завдяки розвитку штучного інтелекту», зазначає співзасновник GoIT Роман Корицький. 
  • «Це також приклад ʼimpact investmentʼ, спрямованої на створення нових високооплачуваних робочих місць в Україні, які характеризуються високою доданою вартістю», – зазначає засновниця та головна виконавча директорка Horizon Capital Олена Кошарна.  

Контекст 

Заснована в Україні у 2014 році школа програмування GoIT також працює на ринках Польщі, Румунії, Мексики, Колумбії та Філіппін. Серед планів компанії – виходити на два нових ринки щороку. Середня інвестиція GoIT у новий ринок – $300 000–800 000. 

У 2020-2023 роках GoIT збільшила доходи в доларах США більш ніж у 12 разів. У 2021-му GoIT отримала 140 млн грн виторгу, у 2022-му, за оцінкою Forbes, він підскочив до 200–400 млн грн. Кількість студентів школи перевищує 20 000.

GoIT очолюють серійний підприємець, керуючий акціонер Роман Корицький та генеральний директор Антон Чорний, один з лідерів Forbes 30 до 30.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні