Категорія
Новини
Дата

Українська школа програмування GoIT залучила інвестиції від Horizon Capital

1 хв читання

Horizon Capital інвестувала в українську освітню платформу GoIT, йдеться у повідомленні компанії. Сума інвестиції може складати $10 – 15 млн, сказав Forbes наближений до угоди співрозмовник. 

Ключові факти 

  • Це друга інвестиція компанії з її нового фонду Horizon Capital Growth Fund IV (HCGF IV), який досяг $298 млн на останньому закритті 28 вересня 2023 року
  • Залучені інвестиції допоможуть GoIT прискорити вихід на міжнародні ринки та «інвестувати у можливості, створені завдяки розвитку штучного інтелекту», зазначає співзасновник GoIT Роман Корицький. 
  • «Це також приклад ʼimpact investmentʼ, спрямованої на створення нових високооплачуваних робочих місць в Україні, які характеризуються високою доданою вартістю», – зазначає засновниця та головна виконавча директорка Horizon Capital Олена Кошарна.  

Контекст 

Заснована в Україні у 2014 році школа програмування GoIT також працює на ринках Польщі, Румунії, Мексики, Колумбії та Філіппін. Серед планів компанії – виходити на два нових ринки щороку. Середня інвестиція GoIT у новий ринок – $300 000–800 000. 

У 2020-2023 роках GoIT збільшила доходи в доларах США більш ніж у 12 разів. У 2021-му GoIT отримала 140 млн грн виторгу, у 2022-му, за оцінкою Forbes, він підскочив до 200–400 млн грн. Кількість студентів школи перевищує 20 000.

GoIT очолюють серійний підприємець, керуючий акціонер Роман Корицький та генеральний директор Антон Чорний, один з лідерів Forbes 30 до 30.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні