Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск минулого року пожертвував на благодійність акцій Tesla майже на $2 млрд

У 2022 році американський мільярдер Ілон Маск пожертвував акції Tesla на суму $1,95 млрд на благодійність. Про це пише Business Insider з посиланням на дані Комісії з цінних паперів та бірж (SEC) США.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Голова Tesla роздав близько 11,6 млн акцій з 12 серпня до 27 грудня минулого року. Якій саме благодійній організації він подарував акції, не повідомляється.
  • «Являє собою сумлінну передачу підзвітною особою звичайних акцій емітента на благодійні цілі», – йдеться у повідомленні.

Контекст

Раніше мільярдер, який наразі є другою найбагатшою людиною у світі, робив величезні пожертвування на благодійність. У 2021 році Маск роздав понад 5 млн акцій Tesla на загальну суму близько $5,7 млрд, виходячи із середньої ціни акцій на той момент.

Маск зробив пожертвування одразу після того, як Всесвітня продовольча програма ООН розкрила детальний план допомоги у боротьбі з голодом у світі, який коштуватиме $6 млрд. 

Аналітики зазначали, що завдяки пожертвуванням Маск може отримати значні податкові пільги. Таким чином мільярдер може уникнути сплати податку на прибуток, який треба заплатити під час продажу акцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні