Ілон Маск вирішив не продавати акції Tesla протягом двох років /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск вирішив не продавати акції Tesla протягом двох років

Getty Images

Генеральний директор Tesla Ілон Маск більше не продаватиме акції Tesla протягом приблизно двох років, пише Reuters. Виступаючи в аудіочаті Twitter Spaces, Маск сказав, що, за його прогнозами, 2023 року економіка буде в «серйозній рецесії», а попит на дорогі товари буде нижчим.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Його коментарі пролунали після того, як у четвер посилився розпродаж акцій Tesla через побоювання з приводу зниження попиту на електромобілі та тому що Маск відволікся на Twitter. «Я не продаватиму акції (Tesla)… можливо, через два роки, напевно, не наступного року ні за яких обставин і, ймовірно, не через рік», – сказав Маск.
  • Маск раніше давав обіцянки не продавати акції Tesla перед їх подальшим продажем. Минулого тижня Маск повідомив про продаж акцій ще на $3,6 млрд, внаслідок чого загальна сума з кінця минулого року склала близько $40 млрд, і це розчарувало інвесторів, оскільки акції компанії впали до дворічного мінімуму.
  • «Мені потрібно було продати деякі акції, щоб переконатися, що порох висох… на випадок найгіршого сценарію», – сказав мільярдер. Він додав, що рада директорів Tesla відкрита для викупу акцій, але це залежатиме від масштабів рецесії.
  • У четвер акції Tesla впали на 9% після того, як компанія почала пропонувати споживачам у США великі знижки в розмірі $7500, що викликало побоювання інвесторів щодо зниження попиту в міру уповільнення економіки.
  • «Я думаю, що буде якась макроекономічна драма, більша, ніж люди думають нині», – заявив він, додавши, що економічні умови «непропорційно вплинуть» на нерухомість та автомобілі.

Контекст

Голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска. Про це свідчать дані Forbes і Bloomberg. Капітал Арно Forbes оцінює в $187,1 млрд, Bloomberg – у $171 млрд. Статки Маска зменшились до $176,8 млрд, за даними Forbes. Bloomberg оцінює його капітал у $164 млрд.

Капітал Маска почав зменшуватися після придбання соцмережі Twitter за $44 млрд

Cтатки Ілона Маска продовжують падати через тиждень після того, як він втратив місце найбагатшої людини у світі. Його власний капітал упав на $7,7 млрд у вівторок, після того як акції Tesla Inc. зазнали найбільших одноденних втрат із жовтня.

Напередодні Ілон Маск продав ще один транш акцій Tesla на суму майже $3,6 млрд, що стало четвертим розпродажем із моменту оголошення ним про придбання соцмережі Twitter. The Wall Street Journal пише, що продаж цих акцій означає, що очільник Tesla продав акцій компанії на суму понад $39 млрд, відтоді як вони досягли свого піка в листопаді 2021 року. Tesla, як і раніше, найдорожчий виробник автомобілів у світі, втратила понад $700 млрд ринкової капіталізації від того часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні