Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск віддав на благодійність акції Tesla на $5,7 млрд. Він зможе отримати податкові пільги

Засновник та голова Tesla Ілон Маск пожертвував акції компанії на $5,7 млрд на благодійність. Про це йдеться у документах, поданих до Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC), пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Маск пожертвував понад 5 млн акцій Tesla у кілька траншів у період 19–29 листопада 2021 року, йдеться у даних SEC. Вартість акцій Tesla у цей період сягала близько $5,7 млрд.
  • Мільярдер зробив пожертвування під час продажу акцій на $16,4 млрд. Він заявляв, що заплатить понад $11 млрд податків у 2021 році.
  • Завдяки пожертвуванням Маск може отримати значні податкові пільги, вважають аналітики.
  • Маск може уникнути сплати податку на прибуток, який треба заплатити під час продажу акцій. У цьому випадку він заощадить на податках 40–50% від $5,7 млрд, вважає науковець Інституту політичних досліджень, фахівець із податкової політики Боб Лорд.

Контекст

Річний чистий прибуток Tesla у 2021 році виріс у 7,7 раза, до $5,52 млрд, проти $721 млн роком раніше. У 2020 році Tesla вперше вийшла на прибутковий рівень за підсумками року.

У жовтні 2021 року капіталізація Tesla вперше перевищила $1 трлн. Компанія Маска приєдналася до інших гігантів із ринковою капіталізацією у трильйони доларів, включно з Apple та Microsoft.

У жовтні 2021-го Маск пообіцяв виділити $6 млрд Всесвітній продовольчій програмі (WFP), якщо представники ООН пояснять йому, як ці гроші допоможуть вирішити проблему голоду у світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні