Категорія
Новини
Дата

«Інтерпайп» Віктора Пінчука обіцяє підняти зарплату працівникам на 15%

1 хв читання

З 1 березня група «Інтерпайп» підвищить зарплату для всіх категорій працівників. В середньому оклади зростуть на 15%, йдеться у повідомленні компанії.

Ключові факти

  • Підвищення стосуватиметься персоналу робітничих спеціальностей заводів у Дніпрі, Нікополі та Новомосковську. Окрім того, буде підвищено оклади лінійних керівників на виробництві, а також інженерів, фахівців та керівників українського офісу компанії. В середньому оклади виростуть на 15%.
  • «Нам вдалося вберегти позиції на експортних ринках, ми продовжуємо працювати зараз. Працюємо, незважаючи на артилерійські обстріли, ракетні удари, ліміти на електроенергію […] Задля підтримки працівників та їх родин компанія ухвалила рішення підвищити заробітну плату з 1 березня, попри війну», – зазначив Андрій Коротков, гендиректор «Інтерпайп».

Контекст

Востаннє «Інтерпайп» підвищувала заробітну плату в жовтні 2021 року. У 2021 році зарплата виробничого персоналу зросла в середньому на 20%. У перші дні війни компанія достроково виплатила зарплату всім працівникам, а протягом року виплачувала зарплату вчасно, без затримок і в повному обсязі.

«Інтерпайп» Віктора Пінчука у травні-червні 2022 року завантажила свої потужності з виробництва труб у середньому на 60–70% від довоєнного рівня, залізничних коліс – 45–50%, заявляв в інтерв’ю Forbes гендиректор «Інтерпайп» Андрій Коротков. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія зупинила виробництво. Відновлення роботи почалось у квітні.

За перший квартал 2022 року компанія скоротила виробництво сталі на 16%, труб – на 12%, а залізничної продукції на 43%. EBITDA скоротилась на 63% – до $15 млн.

За оцінкою Forbes, вартість компанії зменшилася з лютого у 2,2–2,8 рази – до $200–250 млн станом на кінець червня.

На початку третьої декади червня «Інтерпайп» вперше з початку війни відправила судно із трубами до США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні