Категорія
Новини
Дата

«Інтерпайп» Пінчука зменшив показник EBITDA на 63% через війну. Дохід від реалізації продукції зріс

Компанія «Інтерпайп» Віктора Пінчука за перший квартал 2022 року скоротила показник EBITDA на 63% р/р, до $15 млн, ідеться в повідомленні виробника сталевих труб та залізничної продукції. Дохід від реалізації продукції збільшився на 19% р/р, до $239 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Інтерпайп» зменшив виробництво сталі на 16% р/р, до 163 000 т, труб – на 12% р/р, до 97 000 т, залізничної продукції – на 43% р/р, до 23 000 т.
  • Продажі знизилися на 10% р/р, до 140 000 т. Дохід від реалізації продукції збільшився на 19% р/р, до $239 млн. Показник EBITDA скоротився на 63% р/р, до $15 млн. 
  • Прибуток Інтерпайп за звітний період склав $22 млн, проте збитки майбутніх періодів компанія прогнозує на рівні $84 млн.
  • В компанії зазначили, що перші два місяці 2022 року кон’юнктура світових ринків була позитивною. Проте після 24 лютого, коли РФ вторглася в Україну та здійснила перші ракетні удари, керівництво «Інтерпайпу» вирішило повністю зупинити виробництво. Це призвело до зменшення виготовлення труб та залізничної продукції. 
  • Незважаючи на зниження операційних показників, «Інтерпайп» за перші три місяці збільшив дохід від реалізації продукції, головним чином за рахунок зростання доходу від реалізації продукції трубного дивізіону, на 47%, до $181 млн. 

Контекст

У компанії заявляють, що крім втрати обсягів продажів та додаткових логістичних транспортних витрат через вторгнення на фінансові результати додатково негативно вплинуло подорожчання основних сировинних ресурсів: металобрухту, електроенергії та природного газу. 

«Інтерпайп» наразі не може повернутися до довоєнних обсягів виробництва, оскільки війна зламала звичні ланцюжки поставок, зокрема через блокування чорноморських портів, зазначають у компанії. Нові ланцюги постачання та логістики перебувають у процесі перебудови та формування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні