Категорія
Новини
Дата

Інвестбанкір Мазепа оголосив збір коштів на заставу для Коболєва. До 6 березня потрібно зібрати 229,2 млн грн

Власник інвесткомпанії Concorde Capital Ігор Мазепа оголосив збір коштів на заставу для ексголови правління НАК «Нафтогаз Україна» Андрія Коболєва. Про це інвестбанкір повідомив на сторінці у Facebook. Він планує зібрати до 6 березня 229,2 млн грн і закликає бізнес долучитися до збору. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Усі зібрані кошти – а їх треба зібрати 229,248 млн гривень до понеділка, 6 березня – підуть на судову заставу для найбільшого ворога російської газової монополії та найяскравішого менеджера «Нафтогазу» – Андрія Коболєва», – написав Ігор Мазепа
  • Він вважає, що саме «Коболєв є втіленням активного громадянина нової країни». «Він є одним із батьків нашої енергетичної незалежності від Росії та творцем нового, прибуткового «Нафтогазу», – йдеться в дописі голови Concorde Capital.
  • По закінченню «непорозуміння у виді судового процесу проти Коболєва» ці кошти банкір обіцяє повернути усім, хто долучився та побажав повернення. Альтернативно кошти можуть бути спрямовані у фонд «Повернись живим», зазначив Мазепа.

Контекст

Екскерівник «Нафтогазу» Андрій Коболєв майже рік не зʼявлявся в Україні. Повернувшись, отримав від НАБУ і САП підозру в розкраданні понад 229 млн грн – частини премії за перемогу над «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі. Коболєву загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Слідство вважає, що Коболєв незаконно себе преміював. Нормативно визначений розмір таких виплат для Коболєва не міг перевищувати 37,48 млн грн. При цьому НАБУ не вказує, де саме прописаний цей норматив.

23 січня ВАКС відмовив прокурору в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 365 млн грн Коболєву.

1 березня Апеляційна палата ВАКС призначила ексголові «Нафтогазу» Коболєву заставу у розмірі 229 млн грн. Рішення означає, що підозра Коболєву є обґрунтованою.

Детальний розбір обвинувачень проти ексочільника «Нафтогазу» читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні