Інвестори очікують на «мʼяку посадку» економіки США – опитування BofA /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Інвестори очікують на «мʼяку посадку» економіки США – опитування BofA

1 хв читання

Getty Images

Переважна більшість інвесторів очікує на «мʼяку посадку» економіки США. Водночас зростають побоювання, що провідні центральні банки запізнюються з помʼякшенням грошово-кредитної політики. Про це пише Financial Times із посиланням на опитування, проведене Bank of America Corp. (BofA) до 16 серпня.

США – найбільша економіка світу, тому будь-які її економічні потрясіння можуть викликати ланцюгову реакцію в інших країнах.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Троє з чотирьох респондентів BofA очікують, що Федеральній резервній системі вдасться досягти зниження темпів інфляції в США до цільового рівня, не спровокувавши рецесії в економіці. Це рекордна частка інвесторів, які чекають на «мʼяку посадку», в опитуваннях BofA.
  • Головним фактором, що викликає побоювання в інвесторів, як і раніше, залишається геополітична ситуація. На другому місці з невеликим відривом зараз – можливі помилки центробанків, йдеться в коментарі BofA.
  • Більшість (55%) учасників опитування вважають нинішні грошово-кредитні умови «надто жорсткими».
  • BofA опитав 48 банків, страхових компаній, пенсійних фондів, керуючих активами, хедж-фондів.

Контекст

4 серпня інвестбанк Goldman Sachs підвищив оцінку ймовірності рецесії у США з 15% до 25%. Це найбільше значення за останній рік (однак у першому півріччі 2023-го воно було вищим). «Але ми все ще вважаємо ризик рецесії обмеженим, оскільки дані загалом виглядають нормально, і ми не бачимо значних фінансових дисбалансів», – ідеться у звіті Goldman Sachs, з яким ознайомився Forbes.

Слабкий звіт про зайнятість у США в липні може бути результатом тимчасових явищ, різке зниження попиту на працю малоймовірне, оскільки економічна активність все ще росте здоровими темпами, а інвестори могли помилково «сприймати неминуче сповільнення за рецесію», зазначили аналітики Goldman Sachs.

18 серпня Goldman Sachs переглянув свій прогноз. Аналітики банку вважають, що рецесія в США в найближчі 12 місяців може початися з ймовірністю 20%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд