Категорія
Новини
Дата

Кабмін повернув ліцензійний контроль над обігом пального, алкоголю та тютюну

Кабінет міністрів додав виробництво та торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним, зберігання пального до переліку бізнесів, які в умовах воєнного стану не можуть розпочинати діяльність на принципах декларування. Рішення уряд ухвалив на засіданні 10 вересня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти 

  • До переліку таких бізнесів внесено діяльність у сфері виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, зерновим дистилятом, біоетанолом. А також виробництва і торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах. 
  • Крім того, до цього переліку внесено діяльність із виробництва, торгівлі та зберігання пального. 
  • Відтепер всі ці види діяльності можуть провадитися лише на підставі ліцензії.
  • В Мінекономіки зазначили, що це дозволить збільшити надходження до місцевих бюджетів, попередить можливі зловживання у сфері обігу товарів, що несуть небезпеку для життя та здоров’я населення.
  • «При цьому потрібно розуміти: це не правило, а виняток», – наголосила міністр економіки Юлія Свириденко. За її словами, уряд і надалі «рішуче налаштований» впроваджувати політику дерегуляції.

Контекст

З початку широкомасштабної агресії РФ проти України уряд перевів понад 500 дозвільних процедур на декларативний принцип. Мінекономіки планує зменшити кількість видів дозвільних документів до п’яти, повідомила Свириденко. 

Раніше Кабмін схвалив законопроєкт про спрощення дозвільних процедур для набуття права на землю та для початку будівництва під час реалізації проєктів, що спрямовані на відновлення економіки. 

Під час дії воєнного стану та у відбудовний період підприємці, які реалізують проекти, що входять до Переліку проектів відновлення економіки, отримують максимально сприятливі умови для інвестування, зазначили в Мінекономіки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні