Категорія
Новини
Дата

Керівництво Бюро економічної безпеки подало у відставку

1 хв читання

Виконувач обов’язків директора Бюро економічної безпеки Едуард Федоров та його заступник Віталій Гагач подали у відставку. Новим тимчасовим керівником буде інший заступник директора Андрій Пащук. Про це повідомив нардеп, заступник голови фінансового комітету Ради Ярослав Железняк, а також співрозмовник Forbes у парламенті.

Ключові факти

  • Федоров і Гагач написали заяви про звільнення за власним бажанням, каже співрозмовник у Раді.
  • В.о. директора Федоров став 17 квітня 2023 року. Через три місяці пішов у відпустку, а з 31 липня – на лікарняний, стверджує Железняк. Після цього подав у відставку.
  • Андрій Пащук, що зараз очолить БЕБ, також був заступником Федорова.
  • Кабінет міністрів при цьому не приймав жодних рішень щодо БЕБ, уточнив співрозмовник Forbes в уряді.

Контекст

11 квітня Кабінет міністрів звільнив з посади директора Бюро економічної безпеки Вадима Мельника, Він керував Бюро з моменту запуску восени 2019 року. Едуард Федоров, що очолив БЕБ після цього, був заступником Мельника. З 2021-го по 2022 рік він обіймав посаду заступника начальника відділу Київської митниці Державної митної служби, т.в.о. начальника відділу Київської митниці. У 2022–2023 роках був начальником Управління СБУ в Сумській області.

Перезавантаження бюро стало однією з умов програми розширеного фінансування МВФ. У меморандумі з фондом ідеться про внесення змін у чинний закон, який регулює діяльність БЕБ. Ключова мета – розробити прозорі критерії відбору персоналу та керівництва бюро. Також у документі зазначено, що БЕБ повинно підпорядковуватися Мінфіну, а не напряму уряду, як зараз.

Раніше нардеп Данило Гетманцев озвучував очікування, що роботу БЕБ розраховують повністю перезавантажити до кінця цього року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні