Категорія
Новини
Дата

Влада Києва фінансово підтримає бізнес з виробництва дронів і переробну промисловість

1 хв читання

Київська міська рада вирішила надати фінансово-кредитну підтримку малому та середньому бізнесу в галузях переробної промисловості та виробництва повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування, повідомляє пресслужба КМДА. Рішення ухвалили 30 травня на пленарному засіданні. Про розмір допомоги не повідомляється.

Київ вже надає фінансово-кредитну підтримку підприємцям, які працюють у стратегічних галузях. Зокрема, через те, що війна не дає змогу малому та середньому бізнесу розвиватись повною мірою.

Ключові факти

  • Зазначається, що Київ з початку широкомасштабної війни надає фінансово-кредитну підтримку підприємцям. Однак існувала потреба розширення переліку об’єктів господарювання, які можуть отримати допомогу. 
  • Тому Київрада прийняла рішення, яким передбачила, що підприємства в галузях переробної промисловості та виробництва повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування теж можуть отримати фінансово-кредитну підтримку за рахунок міського бюджету. 
  • Очікується, що залучення додаткових ресурсів саме до цих галузей сприятиме збільшенню обсягів виробництва, модернізації технологій і підвищенню якості продукції. 
  • Підтримка діятиме на час воєнного стану та 90 днів після його припинення чи скасування.

Контекст

За рік, що завершився 31 березня, кількість фізичних осіб – підприємців в Україні зросла на 179 805, тобто більш як на 12%. Тенденція простежується по усій країні: темпи зростання на 11-18% – у всіх регіонах, окрім охоплених бойовими діями. Загалом в Україні зараз зареєстровано 1,63 млн фізичних осіб-підприємців.

Справжній бум відбувся у реєстрації ФОП за КВЕД 30.30 «Виробництво повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування». Очевидно, що зростання обумовлене воєнними потребами. Кількість таких ФОП за рік зросла у 6,4 раза – до 185. Не менш активно для виробництва малих літальних апаратів реєструвалися і юридичні особи: їхня кількість із цим КВЕД за рік зросла у 2,5 раза – до 710 компаній.

Що відбулося в українському бізнесі за останні 12 місяців – читайте у квітневому матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні