Категорія
Новини
Дата

Київський розробник гри про Шерлока Голмса отримав ґрант від Epic Games. На що витратять гроші

Київська студія Frogwares, що розробляє ігри про детектива Шерлока Голмса, отримала ґрант від американської компанії Epic Games. З початку війни Epic Games активно підтримувала Україну й разом з Microsoft зібрала $144 млн на гуманітарні потреби.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розробник ігор-квестів Frogwares, який має головний офіс у Києві, отримав ґрант за програмою Epic MegaGrants. Суму винагороди не розголошують.
  • Ґрант від Epic Games допоможе українцям впоратися з падінням доходів та проблемами з організацію роботи компанії під час війни.
  • Частину суми витратять на допомогу співробітникам, які на час бойових дій переїхали у безпечніші регіони України та за кордон. Frogwares також хоче купити нове обладнання для розробки ігор та перенесення інфраструктури даних.
  • Epic Games із 2019 року дає ґгранти студіям, які розробляють ігри, використовуючи технологію Unreal Engine. Близько 400 студій можуть претендувати на винагороду від $5000 до $500 000 із загального фонду розміром $100 млн.
  • Гроші можна витрачати на будь-які потреби компанії. Якщо сума ґранту перевищує $25 000, то Epic Games просить відзвітувати, на що їх використають. Ґрант не треба повертати, а Epic Games не претендує на авторські права чи частку у компанії переможців.
  • Минулого року ґранти отримали українська студія Vidloonnya Reborn, львівська компанія Nineva Studios, розробники з компанії Good Boys та студія GoldenCup Games.
Київський розробник гри про Шерлока Голмса отримав ґрант від Epic Games. На що витратять гроші /Фото 1

Кадр із гри «Пригоди Шерлока Голмса» студії Frogwares

Контекст

Компанію Frogwares заснували у 2000 році французькі експатріанти Ваель Амр і Паскаль Енсен. Головний офіс студії – у Києві, а дочірня компанія – у Дубліні.

Frogwares найбільше відома серією відеоігор «Пригоди Шерлока Голмса» за мотивами детективних оповідань Артура Конан Дойля. Із 2002 року Frogwares розробила вісім частин серії та продала за увесь час понад 7 млн копій.

Станом на 2019 рік у компанії працювало близько 80 співробітників. Окрім ігор про Шерлока, у портфоліо Frogwares гра-квест Dracula та пригодницька гра The Sinking City. В ігри студії можна грати на PlayStation, Xbox One, Microsoft Windows та Nintendo Switch.

Epic Games розробила ігри Gears of War, Fortnite та Unreal Tournament. У 2021 році компанію оцінили у $29 млрд – вона увійшла до десятки найдорожчих стартапів світу.

З початком війни Epic Games призупинила відносини з Росією, але доступ до своїх ігор не заблокувала. Компанія залучила найбільше коштів на гуманітарну допомогу України – разом із Microsoft вона зібрала понад $144 млн. Epic Games направила на благодійність увесь прибуток Fortnite за чотириденний період.

Гроші, зокрема, передали Дитячому фонду ООН (UNICEF), Всесвітній продовольчій програмі ООН, Управлінню Верховного комісара ООН із питань біженців та організації Direct Relief. Вони мають надати людям медичну допомогу, їжу, чисту воду, необхідні продукти, юридичні консультації та притулок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні