Категорія
Новини
Дата

«Київстар» відновив мобільний інтернет у столичному метро та роботу інформаційної системи

Компанія «Київстар» відновила швидкісний мобільний інтернет у метрополітені Києва, раніше він запрацював і у метро Харкова, йдеться у пресрелізі мобільного оператора.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Також розпочала роботу інформаційна система «Мій Київстар», де абоненти можуть подивитися залишки на рахунках. 
  • Наразі компанія продовжує покращувати роботу послуги «Домашній інтернет» у Києві та низці інших міст, також планує найближчим часом поступово зняти обмеження в швидкості мобільного інтернету. Мобільний оператор працює і над запуском швидкісного мобільного інтернету в роумінгу, його планують запустити для українських абонентів у Німеччині, Чехії, Польщі та низці інших країн вже найближчим часом.
  • Телекоммережа оператора практично увійшла в період стабілізації, зокрема, 99% базових станцій на підконтрольній Україні території – у працездатному стані.
  • Клієнтам вже доступні всі основні базові сервіси: послуги зв’язку та мобільного інтернету, SMS, послуги міжнародного голосового роумінгу та інші. 

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти «Київстару» з усієї України не змогли скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

Президент «Київстару» Олександр Комаров зазначив, що кібератака була дуже потужною. За його словами, відбулося «проникнення в ІТ-інфраструктуру та її руйнування». Основна мета атаки – максимальне руйнування інтелектуальної інфраструктури оператора, зазначив очільник компанії. 

СБУ 13 грудня повідомила, що відповідальність за атаку на цифрову інфраструктуру мобільного оператора «Київстар» взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

Хакери зламали захист «Київстару» через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників, сказав президент компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні