Категорія
Новини
Дата

Китайська Baidu анонсувала запуск нової мовної моделі штучного інтелекту

Акції китайської Baidu Inc. виросли у Гонконгу після того, як засновник Робін Лі заявив, що незабаром запустить нову версію великої мовної моделі (LLM), на основі якої працює її аналог ChatGPT, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Акції компанії зросли на 6%, перш ніж скоротитися, оскільки генеральний директор Лі сказав, що модель буде використовуватися для оновлення технології, що лежить в основі його набору продуктів штучного інтелекту, включаючи аналог ChatGPT – Ernie Bot. 
  • «Великі мовні моделі породжують додатки для штучного інтелекту, – сказав Лі на заході в Пекіні. – Baidu стане першою компанією, яка переробить усі свої продукти. Йдеться не про інтеграцію чи доступ до ШІ. Йдеться про переробку та реструктуризацію».
  • Стівен Леунг, виконавчий директор UOB Kay Hian зазначив, що інвестори чекали новин про Ernie Bot. ʼКрім того, божевілля ШІ поширилося на ринки Китаю в понеділок, 29 травня, після хороших результатів Nvidia», — сказав він.
  • Проте, навіть з урахуванням зростання в понеділок акції Baidu впали більш ніж на 25% порівняно з лютневим максимумом, оскільки чат-бот, перша відповідь Китаю на ChatGPT, раніше не виправдав великих очікувань.

Контекст

Китайський інтернет-гігант представив Ernie Bot у кількох заздалегідь записаних відеороликах у березні, всупереч очікуванням демонстрації в реальному часі, а пізніше відклав брифінг для преси, на якому планувалося продемонструвати, як чат-бот буде інтегрований у службу хмарних обчислень. Інвестори також ставлять під сумнів здатність Baidu запустити модель штучного інтелекту китайською мовою.

Ernie Bot доступний лише для обраних користувачів. Китайські регулюючі органи заявили, що будь-які генеративні послуги штучного інтелекту вимагатимуть їх схвалення, перш ніж вони будуть повноцінно розгорнуті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні