Категорія
Новини
Дата

Китайська YMTC просить співробітників із громадянством США звільнитися через нові американські санкції – FT

2 хв читання

Китайський виробник мікросхем Yangtze Memory Technologies Corp (YMTC) попросив американських співробітників, які займають основні технічні посади, звільнитися, оскільки компанія хоче дотримуватися нових правил експортного контролю США щодо виробництва чипів, пише Financial Times.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Чотири людини, близькі до компанії, сказали, що не зрозуміло, скільки громадян США та власників грін-карт будуть змушені залишити YMTC, але кілька людей у ​​Китаї вже звільнилися.
  • Старший інженер YMTC зазначив, що деякі американці відіграли ключову роль у проривах компанії у виробництві чипів памʼяті Nand. «Але іншого шляху немає», – додав він.
  • Звільнення відбуваються тому, що виробники чипів у Китаї, США та Європі поспішають переконатися, що вони дотримуються жорстких експортних обмежень, оприлюднених Вашингтоном цього місяця.
  • Провідні американські постачальники чипового обладнання Lam Research, Applied Materials та KLA Corporation призупинили продаж та обслуговування виробників напівпровідників у Китаї. Компанія ASML, що базується в Нідерландах, наказала своїм співробітникам у США припинити обслуговування всіх китайських клієнтів на час оцінки санкцій.
  • Багаторічний виконавчий директор YMTC Саймон Янг, власник американського паспорта, пішов зі своєї посади якраз перед оголошенням про санкції, що, за словами двох людей, було викликане зростаючим тиском Вашингтона на компанію. Троє співробітників YMTC кажуть, що наприкінці вересня Янг перейшов із керівної посади на посаду заступника голови компанії. За їхніми словами, через останні обмеження, введені США, його статус у компанії залишається незрозумілим. Китайські корпоративні записи показують, що Янг поки що залишається в YMTC.
  • Янг перетворив YMTC на провідного виробника мікросхем памʼяті в Китаї за підтримки уряду у розмірі 220 млрд юанів ($30 млрд). Цього літа компанія була близька до встановлення своїх напівпровідників в iPhone від Apple, поки політичний тиск і нові санкції США не затьмарили її перспективи.
  • Інший китайський керівник шанхайського виробника чипів сказав, що компанія веде переговори про звільнення кількох американців, які не бажають відмовлятися від своїх американських паспортів. «Тепер ми не просто намагаємося створити «вільні від США» виробничі лінії, а й деамериканізувати команди», – сказав він.

Контекст

На початку вересня адміністрація президента США Джо Байдена ввела нові обмеження на продаж деяких високотехнологічних комп’ютерних чипів із Китаю та Росії. Це усуне ризик їх використання з воєнною метою. Обмеження стосуються високоякісних моделей чипів, відомих як графічні процесори або GPU, які продаються компаніями Кремнієвої долини Nvidia та Advanced Micro Devices.

У жовтні стало відомо, що адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про нові обмеження на доступ Китаю до напівпровідникових технологій США, пише Bloomberg із посиланням на джерела. У такий спосіб Вашингтон активізує свої зусилля щодо придушення амбіцій Пекіна та ризику для зростання сектору вартістю $550 млрд.

Нещодавно корпорація Apple заморозила власні плани з використання чипів памʼяті китайської компанії Yangtze Memory Technologies Co (YMTC) у своїх продуктах, пише Nikkei Asia із посиланням на джерела. Компанія раніше планувала встановлювати чипи памʼяті китайського виробництва на деякі iPhone. Цей крок зроблено на тлі останнього раунду експортного контролю США, введеного проти китайського технологічного сектору, і є ознакою того, що жорсткі заходи Вашингтона мають стримуючий ефект на весь ланцюжок поставок.

Наразі адміністрація президента США Джо Байдена вивчає можливість запровадження нового експортного контролю, який обмежить доступ Китаю до деяких із найпотужніших нових компʼютерних технологій. Потенційні плани, що знаходяться на ранній стадії, зосереджені на досі експериментальній галузі квантових обчислень, а також на програмному забезпеченні штучного інтелекту. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд