Категорія
Новини
Дата

Apple відмовилася від планів використання китайських чипів YMTC у своїх продуктах

Корпорація Apple заморозила власні плани з використання чипів памʼяті китайської компанії Yangtze Memory Technologies Co (YMTC) у своїх продуктах, пише Nikkei Asia із посиланням на джерела. Компанія раніше планувала встановлювати чипи памʼяті китайського виробництва на деякі iPhone.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Цей крок зроблено на тлі останнього раунду експортного контролю США, введеного проти китайського технологічного сектору, і є ознакою того, що жорсткі заходи Вашингтона мають стримуючий ефект на весь ланцюжок поставок.
  • Спочатку Apple планувала почати використовувати мікросхеми флеш-памʼяті YMTC NAND вже цього року. Спершу чипи планувалося використовувати тільки для айфонів, що продаються на китайському ринку.
  • За повідомленням видання, зрештою компанія розглядала можливість закупівлі YMTC до 40% чипів, необхідних для всіх iPhone.
  • Минулого тижня Сполучені Штати додали найбільшого китайського виробника чипів памʼяті YMTC і 30 інших китайських компаній до списку компаній, які офіційні особи США не змогли проінспектувати, що посилило напруженість у відносинах із Пекіном.
  • Діяльність YMTC також розслідується Міністерством торгівлі США на предмет того, чи порушувала вона експортний контроль Вашингтона, продаючи мікросхеми китайської телекомунікаційної компанії Huawei Technologies Co Ltd, внесеної до чорного списку.
  • Широкі заходи експортного контролю адміністрації Байдена щодо Китаю – це спроба уповільнити технологічний та військовий прогрес Пекіна шляхом припинення поставок до країни певних напівпровідникових мікросхем.

Контекст

Раніше стало відомо, що Apple запускає виробництво iPhone 14 в Індії набагато раніше, ніж очікувалося – лише через три тижні після його презентації. Компанія прагне диверсифікувати виробництво своєї техніки. Корпорація зможе виробляти кожен четвертий iPhone в Індії до 2025 року, повідомили аналітики JPMorgan. Технологічний гігант переносить частину виробництва з Китаю на тлі зростаючої геополітичної напруженості та жорсткої боротьби з COVID-19 у країні.

Водночас Apple відмовилася від планів збільшення виробництва смартфонів iPhone 14 через слабкий попит.

На початку вересня адміністрація президента США Джо Байдена ввела нові обмеження на продаж деяких високотехнологічних комп’ютерних чипів Китаю та Росії. Це усуне ризик їх використання з воєнною метою. Обмеження стосуються високоякісних моделей чипів, відомих як графічні процесори або GPU, які продаються компаніями Кремнієвої долини Nvidia та Advanced Micro Devices.

Згодом Bloomberg із посиланням на джерела повідомив, що адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про нові обмеження на доступ Китаю до напівпровідникових технологій США. Таким чином Вашингтон активізує свої зусилля щодо придушення амбіцій Пекіна та ризику для зростання сектору вартістю $550 млрд.

Очікувалось, що нові заходи включатимуть формалізацію експортних обмежень на технології, які виробляють передові напівпровідники, заявили джерела, а також заборону продажу інструментів для виробництва мікросхем і мікросхем памʼяті в Китаї та обмеження доступу до чипів, що використовуються в суперкомпʼютерах та штучному інтелекті.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні