Категорія
Новини
Дата

Колишні керівники Twitter подали позов проти Ілона Маска на $128 млн

Четверо колишніх топменеджерів Twitter (зараз X) подали до суду на власника соцмережі Ілона Маска про стягнення невиплаченої вихідної допомоги на суму понад $128 млн, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Позов подали колишні CEO Twitter Параг Агравал, фінансовий директор Нед Сігал, директор з юридичних та політичних питань Віджая Гадде та юрисконсульт Шон Еджетт.
  • У позові йдеться, що підприємець «обманом звинуватив їх у неналежній поведінці» та змусив піти з компанії. 
  • Зазначається, що при звільненні новий власник соцмережі відмовив колишнім керівникам у вихідній допомозі. З позову випливає, що кожному з топменеджерів належала річна зарплата та «сотні тисяч опціонів на акції». У випадку Агравала йдеться про майже $60 млн.
  • У позові цитується уривок із біографії Ілона Маска, написаної Волтером Айзексоном, у якому автор стверджує, що мільярдер поспішив закрити угоду раніше запланованого, щоб мати змогу звільнити керівників «за причиною», перш ніж вони встигнуть отримати свої опціони на акції, або звільняться самі.

Контекст

Раніше Маск кілька разів публічно критикував колишніх керівників Twitter за їх управління платформою. У квітні минулого року Агравал, Гадде та Сігал також подали до суду на X за те, що компанія не сплатила понад $1 млн за судові витрати, коли працівники ще працювали у компанії. Тоді суд встав на бік позивачів.

У жовтні минулого року SEC подала на Маска до суду, щоб змусити його дати свідчення в межах розслідування купівлі ним у 2022 році Twitter

Агентство перевіряє, чи дотримувався Маск закону при подачі необхідних документів про купівлю акцій Twitter і чи не вводили його заяви щодо угоди в оману. Суд зобовʼязав мільярдера дати свідчення у процесі розслідування SEC.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні