Категорія
Новини
Дата

Колишні топменеджери подали до суду на Twitter через неоплачені рахунки 

Колишній генеральний директор Twitter Параг Агравал і два інші екс-керівники подали до суду на платформу, що належить мільярдеру Ілону Маску, за те, що вона не покрила понад $1 млн особистих судових витрат, у тому числі повʼязаних із розслідуванням Міністерства юстиції США, пише Financial Times.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, Агравала, а також колишню головну юрисконсультку Віджаю Гадде і колишнього фінансового директора Неда Сігала було звільнено Маском, щойно він придбав платформу у жовтні.
  • Усі троє стверджують, що компанія «відмовилася визнати свої зобовʼязання та сплатити будь-які рахунки» після того, як вони особисто понесли «значні витрати» у відповідь на судові позови й розслідування, повʼязані з їхніми колишніми посадами.
  • Згідно з документами, поданими до канцелярського суду штату Делавер, Міністерство юстиції США звʼязалося з адвокатом Агравала та Сігала «з приводу деяких розслідувань, повʼязаних із компанією».
  • У позові стверджується, що Агравал і Сігал також зазнали судових витрат у звʼязку з розслідуваннями Комісії США з цінних паперів і бірж у 2022 році. Комісія розслідує, чи порушив Маск правила про цінні папери, не здійснивши своєчасне розкриття інформації, коли він спочатку придбав 9,2% акцій компанії на початку минулого року.
  • Видання зазначає, що компанії часто покривають юридичні витрати керівників, повʼязані з посадовими обовʼязками.
  • Звільнивши Агравала, Сігала та Гадде «з поважної причини» минулого року, Маск анулював великі вихідні допомоги, які вони мали отримати – майже $60 млн у випадку Агравала. Поки що неясно, чи планують керівники оскаржити умови свого звільнення в суді.
  • У позові, поданому в понеділок, 10 квітня, докладно описуються різні юридичні та нормативні проблеми Twitter з того часу, як Маск вперше зробив заявку на поглинання компанії. Крім розслідувань SEC та Міністерства юстиції, імена керівників вказані в колективному позові проти компанії, а Гадде дала свідчення перед комітетом Палати представників щодо нагляду та підзвітності на слуханнях щодо модерації контенту на платформі у лютому.
  • Крім того, з моменту придбання Twitter зіткнувся з вимогами Федеральної торгової комісії про надання внутрішніх відомостей, повʼязаних із Маском та його діловою практикою.

Контекст

Twitter зазнав значних змін із того часу, як Маск купив компанію в жовтні. Мільярдер звільнив більше половини співробітників Twitter, у результаті чого в компанії залишилося близько 2200 співробітників порівняно з 7500 на момент придбання. 

17 січня щоденний дохід Twitter був на 40% нижчим, ніж того ж дня рік тому. Це підкреслює наявність кризи, з якою зіткнувся основний рекламний бізнес Twitter. Понад 500 провідних рекламодавців Twitter призупинили витрати на платформу з того часу, як Ілон Маск очолив компанію в жовтні. 

Продаж реклами становить близько 90% доходів Twitter. Виручка Twitter у четвертому кварталі впала приблизно на 35% порівняно з продажем минулого року через спад у рекламі.

За оцінками іншої дослідницької фірми Pathmatics, більшість компаній припинили витрати в листопаді, того ж місяця, коли Маск відновив зупинені облікові записи та випустив платну перевірку, в результаті якої шахраї видавали себе за корпорації. За оцінками Pathmatics, 14 із 30 найбільших рекламодавців у Twitter припинили всю рекламу на платформі після того, як Маск її очолив.

З того часу, як Ілон Маск взяв керівництво над Twitter Inc, компанія зіткнулася зі зростаючим списком заяв про те, що вона не сплатила рахунки, пише The Wall Street Journal. Орендодавці, консультанти та продавці в останні місяці висунули вимоги про виплати принаймні у девʼяти судових процесах, загальна сума скарг становила понад $14 млн плюс відсотки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні