Категорія
Новини
Дата

Колишній засновник Zakaz.ua залучив $4 млн на новий стартап. Тепер він будує складських роботів у США

Стартап Instock Inc залучив початкове фінансування у розмірі $4, яке було організовано One Way Ventures,Lux Capital та Commerce VC, йдеться в релізі компанії. Засновником стартапу є Єгор Анчишкін, колишній засновник сервісу Zakaz.ua.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми раді оголосити про публічний запуск Instock Inc, стартапу, який підтримує венчурний капітал, що пропонує перше повністю автоматизоване рішення для зберігання та вилучення даних (ASRS) для мікрооперацій», – сказано в повідомленні.
  • В Instock Inc додали, що місією стартапу є спрощення тривимірної автоматизації товарів та послуг за допомогою робототехніки як послуги (RaaS).

Контекст

У 2010 році український підприємець Єгор Анчишкін відкрив Zakaz.ua. Суть сервісу – доставляти великі замовлення (до 40 кг) із супермаркетів у форматі «на вечір – завтра». Партнерами компанії виступають майже всі великі супермаркет-мережі, крім АТБ та проєктів Fozzy Group. Також Zakaz вийшов на ринки Молдови та Узбекистану.

На старті в компанію інвестували Олександр Ольшанський, Євгенія Дубінська, Денис Довгополий, Бас Годска та низка приватних інвесторів. Надалі контроль над проєктом викупив фонд Chernovetskiy Investment Group. З 2014-го до 2019 року CIG Степана Черновецького інвестував у Zakaz.ua близько $15 млн і збільшив частку до 98,8%. CIG увійшла у Zakaz.ua у 2014 році, заплативши за 30% акцій приблизно $2 млн.

У 2017-му засновник Zakaz.ua Єгор Анчишкін покинув проєкт через розбіжності щодо стратегії розвитку. Він пропонував сконцентруватися на експансії в США, CIG робила ставку на ринки України та інших пострадянських країн. Після невдалої спроби масштабувати Zakaz у США Анчишкін повністю полишив проєкт та залишився розвивати новий бізнес в Америці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні