Категорія
Новини
Дата

Компанія-власник «Київстару» переносить головний офіс з Амстердама в Дубай

1 хв читання

Компанія Veon Ltd., якій належить найбільший мобільний оператор України «Київстар», ухвалила рішення перенести штаб-квартиру Veon Group з Амстердама в Дубай (ОАЕ), йдеться у пресрелізі від 14 жовтня. Таке рішення компанія пояснила прагненням бути ближче «до своїх ключових ринків».  

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі

  • В ОАЕ з початку 2022 року розташований операційний центр Veon. З перенесенням штаб-квартири до свого хабу в Дубайському міжнародному фінансовому центрі (DIFC) група стане найбільшою компанією, що котирується на біржі Nasdaq, зі штаб-квартирою в Дубаї, йдеться у пресрелізі. 
  • Рішення перенести штаб-квартиру Veon до Дубаю компанія називає стратегічним, щоб бути ближчим до ключових ринків та підвищити впізнаваність серед інвесторів Перської затоки, сказав гендиректор групи Veon Каан Терзіоглу.

Контекст

Veon була заснована в Москві у 1992 році як «Вимпелком» (бренд «Білайн»), один із перших операторів стільникового звʼязку в країні. 

На початку листопада 2022 року Veon вирішив продати свій російський бізнес – мобільний оператор «Вимпелком». А наприкінці місяця топменеджери російського телеком-оператора підписали угоду про викуп 100% компанії у Veon.

Мобільні оператори холдингу обслуговують 160 млн абонентів звʼязку та загальну базу в 110 млн щомісячних активних цифрових користувачів на шести ринках, де працює Veon. В Україні група представлена мобільним оператором «Київстар».

25% Veon належить Letterone Holdings Михайла Фрідмана та Петра Авена. 

У жовтні 2023 року 47,85% акцій мобільного оператора «Київстар» опинились під арештом. За версією СБУ, ці акції належать Михайлу Фрідману і його бізнес-партнерам. Veon заперечував наявність у Фрідмана частки в «Київстарі».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд