Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа Bittrex подала заяву про банкрутство у США

Криптобіржа Bittrex 8 травня подала заяву про банкрутство. Причина – звинувачення з боку Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) в роботі незареєстрованої біржі цінних паперів, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Банкрутство поширюється на компанію Bittrex Inc у Сіетлі, дві компанії Bittrex на Мальті, а також на Desolation Holdings LLC. 
  • Зараз у біржі понад 100 000 кредиторів, а сума активів оцінюється від $500 млн до $1 млрд. У стільки ж оцінюються зобовʼязання криптобіржі.
  • У заяві Bittrex йдеться, що вона все ще зберігає криптоактиви американських клієнтів, які не вивели кошти до 30 квітня.
  • Компанія запевнила, що ці активи надійно захищені, й вона має намір звернутися до суду з питань банкрутства з проханням про обмежене повторне відкриття рахунків клієнтів, щоб криптовалюта могла бути розподілена між клієнтами.
  • Керівництво Bittrex заявило, що банкрутство не впливає на діяльність її компаній поза США. Тому Bittrex Global GmbH, яка базується в Ліхтенштейні, продовжить працювати у звичному режимі.

Контекст

SEC подала позов проти Bittrex 17 квітня, звинувативши її у порушенні законів про цінні папери та відсутність реєстрації як брокера-дилера й клірингового агентства. Регулятор стверджував, що колишній гендиректор Вільям Шихара заохочував емітентів криптоактивів, які прагнули зробити свої токени доступними на платформі компанії, видаляти публічні заяви, які могли б змусити регуляторів розслідувати ці пропозиції токенів як цінні папери.

Після цього Bittrex припинила працювати з клієнтами зі США. 

У жовтні минулого року Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) та Мережа боротьби з фінансовими злочинами (FinCEN) Мінфіну США оштрафували біржу на $29 млн за порушення закону про банківську таємницю.

Кілька компаній у криптоіндустрії збанкрутували за останній рік через падіння цін на активи, поновлення регуляторних перевірок, а у випадку з FTX – через кримінальні звинувачення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні