Засновник FTX Бенкман-Фрід домагається зняття кримінальних звинувачень /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Засновник FTX Бенкман-Фрід домагається зняття кримінальних звинувачень

Getty Images

Засновник FTX Сем Бенкман-Фрід звернувся до судді Нью-Йорка із проханням відхилити кримінальні звинувачення, висунуті проти нього після краху криптовалютної біржі минулого року, пише Financial Times. Адвокати стверджують, що після екстрадиції з Багамських островів Бенкману-Фріду було неправомірно висунуто звинувачення у нових злочинах.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У низці документів у понеділок, 8 травня, адвокати Бенкмана-Фріда висунули аргументи на свій захист, стверджуючи, що 31-річному підзахисному було неправомірно висунуто звинувачення в нових злочинах після його екстрадиції з Багамських островів у грудні. 
  • Захист також зазначає, що пожертвування на передвиборчу кампанію, яку Бенкман-Фрід робив політичним партіям, були законними.
  • Минулого року прокуратура США звинуватила Бенкмана-Фріда у реалізації «глобальної схеми» з обману клієнтів і кредиторів FTX та дочірнього хедж-фонду Alameda до їхнього краху в листопаді, коли в балансі компанії було виявлено багатомільярдну діру.
  • Спочатку йому було предʼявлено вісім кримінальних звинувачень, зокрема шахрайство з використанням електронних засобів звʼязку, змову з метою відмивання грошей та змову з метою порушення законів про фінансування виборчих кампаній, перш ніж прокуратура додала ще пʼять пунктів, включаючи шахрайство з цінними паперами та змову з метою порушення законів про боротьбу з хабарництвом.
  • Захист колишнього підприємця заявив, що звинувачення є «розпливчастими та неконкретними» та призвели до «класичної поспішності суджень… менш як через місяць після банкрутства FTX».
  • Адвокати Бенкмана-Фріда, який уже не визнав себе винним за всіма звинуваченнями, висунутими проти нього, заявили, що він переїхав на Багами, тому що закони, які регулюють криптовалюти, були там чіткішими, тоді як у США «правова невизначеність і двозначність були звичайним явищем».
  • Також Бенкман-Фрід за допомогою британського адвоката Джеймса Льюїса К.С. підготував документ, що підтверджує, що договір про екстрадицію між США та Багамськими островами було порушено, коли прокуратура висунула додаткові звинувачення після його прибуття на американську землю.

Контекст

У листопаді FTX подала заяву про захист від банкрутства, заявивши, що не може повністю виплатити клієнтам, які внесли кошти на її біржу. Засновник FTX не визнав себе винним спершу за вісьмома пунктами звинувачення, а потім і за новими кримінальними звинуваченнями у США, які включають змову з метою порушення законів про фінансування виборчих кампаній і підкуп китайської влади. Він звільнений під заставу $250 млн

Судове засідання у кримінальній справі призначено на жовтень, хоча адвокати Бенкмана-Фріда вказали, що можуть просити про відстрочку.

Троє колишніх колег Бенкмана-Фріда – Керолайн Еллісон, Гері Ван і Нішад Сінгх – уже визнали себе винними за звинуваченнями і погодилися співпрацювати з прокуратурою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні