Категорія
Новини
Дата

Латвія передасть Україні військову допомогу. Новий пакет включає ЗРК Stinger, гелікоптери, кулемети та безпілотники

Україна отримає нову партію військової допомоги від Латвії вже незабаром, йдеться в повідомленні Міноборони Латвії. Міністр оборони країни Інара Мурнієце цього тижня відвідала Київ, де зустрілася з українським колегою Олексієм Резніковим, сторони обговорили заплановані постачання зброї для України.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, під час бесіди з Резінковим Мурнієце «підтвердила тверду підтримку уряду та населення Латвії України в цій страшній війні».
  • «Найближчим часом направимо в Україну нові партії військової підтримки – зенітно-ракетні комплекси Stinger, вертольоти, кулемети з боєприпасами та безпілотники. Латвія й цього року продовжить підготовку солдатів різних рівнів Збройних сил України. У планах – збільшити інтенсивність тренувань і навчити щонайменше вдвічі більше українців, ніж у 2022 році», – сказала Мурнієце.
  • Водночас Резніков подякував Латвії за підтримку України в її боротьбі з агресором.

Контекст

Після вторгнення Росії в Україну країни НАТО окремо виділили десятки мільярдів доларів на підтримку України як зброєю, так і гуманітарною допомогою. Сполучені Штати лідирували, тому що надали військову допомогу на суму $19,7 млрд із початку війни. 

У грудні минулого року президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет на 2023 рік із рекордними $858 млрд, йдеться в повідомленні Білого дому. У документі закладені кошти для військової допомоги Україні.

Минулої весни Болгарія тишком підтримувала Україну, коли армії катастрофічно не вистачало пального та боєприпасів радянського калібру, необхідних у війні проти РФ, пише Welt. Через роздробленість внутрішньої політики й проросійські настрої еліти керівництву країни доводилося показувати, що воно не озброює Україну.

Сьогодні стало відомо, що Україна отримає від Канади 200 бронетранспортерів, про це рішення, згідно з повідомленням канадського уряду, оголосила міністр оборони Аніта Ананд під час візиту до Києва та зустрічі з українським міністром оборони Олексієм Резніковим. БТР є частиною військової допомоги на C$400 млн, про яку оголосили у листопаді минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні