Категорія
Новини
Дата

«Лукойл» домовився про продаж НПЗ на Сицилії. Раніше уряд Італії планував його націоналізувати

1 хв читання

Російська нафтогазова компанія «Лукойл» уклала угоду про продаж нафтопереробного заводу ISAB в Італії групі G.O.I. ENERGY, йдеться у повідомленні компанії. Угоду планується закрити до кінця березня.

Ключові факти

  • НПЗ ISAB, який розташований на острові Сицилія, опинився під загрозою зупинки через набуття чинності 5 грудня шостого пакета санкцій ЄС, який забороняє морські постачання нафти з Росії.
  • «Для забезпечення ефективної роботи комплексу після придбання G.О.І. ENERGY сформував партнерство з TRAFIGURA, одним із найбільших міжнародних трейдерів нафтою та нафтопродуктами», – заявили в компанії.

Контекст

ISAB – найбільший нафтопереробний завод в Італії, раніше він купував 30–40% сировини в РФ. «Лукойл» придбав завод у 2008 році, у власності компанії є 49% підприємства. До пандемії COVID-19 обсяг виробництва ISAB становив 10,6 млн т на рік, це 13% загального обсягу переробленої нафти в Італії.

У листопаді «Лукойл» відмовився від продажу НПЗ американській інвестиційній компанії Crossbridge Energy Partners. Як зазначали джерела Financial Times, росіяни засумнівалися у можливості потенційного покупця надати необхідну суму для угоди.

У листопаді повідомлялося, що уряд Італії планує націоналізувати НПЗ ISAB.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні