Категорія
Новини
Дата

«Лукойл» домовився про продаж НПЗ на Сицилії. Раніше уряд Італії планував його націоналізувати

Російська нафтогазова компанія «Лукойл» уклала угоду про продаж нафтопереробного заводу ISAB в Італії групі G.O.I. ENERGY, йдеться у повідомленні компанії. Угоду планується закрити до кінця березня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • НПЗ ISAB, який розташований на острові Сицилія, опинився під загрозою зупинки через набуття чинності 5 грудня шостого пакета санкцій ЄС, який забороняє морські постачання нафти з Росії.
  • «Для забезпечення ефективної роботи комплексу після придбання G.О.І. ENERGY сформував партнерство з TRAFIGURA, одним із найбільших міжнародних трейдерів нафтою та нафтопродуктами», – заявили в компанії.

Контекст

ISAB – найбільший нафтопереробний завод в Італії, раніше він купував 30–40% сировини в РФ. «Лукойл» придбав завод у 2008 році, у власності компанії є 49% підприємства. До пандемії COVID-19 обсяг виробництва ISAB становив 10,6 млн т на рік, це 13% загального обсягу переробленої нафти в Італії.

У листопаді «Лукойл» відмовився від продажу НПЗ американській інвестиційній компанії Crossbridge Energy Partners. Як зазначали джерела Financial Times, росіяни засумнівалися у можливості потенційного покупця надати необхідну суму для угоди.

У листопаді повідомлялося, що уряд Італії планує націоналізувати НПЗ ISAB.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні