Категорія
Новини
Дата

Стартап Гонтаревої MediKit вийшов на самоокупність і націлився на міжнародний ринок

Медичний стартап ексглави Національного банку Валерії Гонтаревої MediKit в жовтні 2021-го вийшов на самоокупність, а в грудні сума виручки досягла 1 млн грн на місяць, йдеться в матеріалі Forbes. Компанія виходить на міжнародний ринок.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Medikit виходить на міжнародний ринок, щоб допомогти 5 млн українцям за кордоном. У планах завоювати весь російськомовний трафік медичних телеконсультацій, повідомила Гонтарева. Глобальна мета – екосистема для пацієнтів за участю лікарів, страховиків, аптек, діагностичних центрів та фармкомпаній.
  • Поки що закордонним пацієнтам буде доступна опція «медична порада», і якщо вона стане затребуваною, MediKit спробує інтегрувати до екосистеми місцевих провайдерів, каже Гонтарева. Першим таким ринком стане Вірменія.
  • За два роки Medikit може зрости вдесятеро, вважає СЕО проєкту Руслан Кравець. Орієнтир – наростити базу клієнтів до мільйона, а кількість консультацій – до 90 000-100 000 на місяць. Потенціал величезний, каже він. У середньому людина тричі на рік звертається до лікаря, зазначає Кравець, і у 70% випадків не потребує фізичної консультації.

Контекст

MediKit за три роки накопичив базу зі 100 000 пацієнтів, залучив сотні лікарів і вийшов на самоокупність. У MediKit по 500 телеконсультацій на день.

У травні 2021-го співвласником MediKit із часткою 28% стала мережа клінік «Добробут». Наразі найбільший акціонер компанії, за даними сервісу YouControl, – син Гонтаревої Антон (35,1%). В однієї із співзасновників групи ICU Світлани Кириченко – 22,4%, у Руслана Кравця – 14,4%. Загальний обсяг інвестицій у MediKit за три роки, за словами СЕО, становить близько 31 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні