Категорія
Новини
Дата

«Мені за це соромно». Федоров прокоментував обшуки в IT-компанії MacPaw і анонсував закон про «Маски-шоу стоп!»

1 хв читання

Перший віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров обіцяє розібратися в ситуації з обшуками в IT-компанії MacPaw і вдома у її CEO Олександра Косована. Про це він заявив на івенті, приуроченому річниці запуску «Дія.City».

Ключові факти

  • «Коли правоохоронці з екологічною інспекцією приходять з обшуками до компанії, продукти якої у топі продажів Apple, мені за це соромно. Для цього ми і створюємо «Дія.City», щоб таких ситуацій не було. Наразі їх менше, але їх має бути взагалі нуль», – наголосив Федоров.
  • «Разом з Дія.City ми планували приймати новий закон про «Маски-шоу стоп!». Сьогоднішній кейс довів – закон потрібен терміново. Щоб «деякі» не наступали на одні і ті ж граблі», – додав він.
  • За словами міністра, причетність до будь-яких проблем із законом має вирішувати суд, і він обовʼязково це вирішить. 
  • «Ми в цій ситуації будемо розбиратися в межах закону, і дізнаватися всі нюанси. І будемо захищати кожного, і резидента, і нерезидента «Дія.City», – заявив голова Мінцифри.
  • Він наголосив, що майбутнє – за цифровою економікою. «Наразі більше компаній мають починати працювати в цьому напрямі: створювати додану вартість, залучати інвестиції, будувати бізнес», – додав Федоров.

Контекст

Сьогодні зранку власник і CEO IT-компанії MacPaw Олександр Косован повідомив, що в офісі компанії і в його будинку проходять обшуки. Причиною обшуків бізнесмен назвав «бажання чиновників заволодіти земельними ділянками, які MacPaw законно придбала у період із 2016 по 2021 роки». 

Косован уточнив, що обшуки проводять Спеціалізована екологічна прокуратура, Головне слідче управління Нацполіції та оперативні працівники.

«Єдиний документ, до якого виникли запитання у слідства по екологічним звинуваченням, це моя довідка волонтера від фонду «Повернись живим», – написав Косован у коментарях до свого допису.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні