Категорія
Новини
Дата

«Мені за це соромно». Федоров прокоментував обшуки в IT-компанії MacPaw і анонсував закон про «Маски-шоу стоп!»

Перший віцепремʼєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров обіцяє розібратися в ситуації з обшуками в IT-компанії MacPaw і вдома у її CEO Олександра Косована. Про це він заявив на івенті, приуроченому річниці запуску «Дія.City».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Коли правоохоронці з екологічною інспекцією приходять з обшуками до компанії, продукти якої у топі продажів Apple, мені за це соромно. Для цього ми і створюємо «Дія.City», щоб таких ситуацій не було. Наразі їх менше, але їх має бути взагалі нуль», – наголосив Федоров.
  • «Разом з Дія.City ми планували приймати новий закон про «Маски-шоу стоп!». Сьогоднішній кейс довів – закон потрібен терміново. Щоб «деякі» не наступали на одні і ті ж граблі», – додав він.
  • За словами міністра, причетність до будь-яких проблем із законом має вирішувати суд, і він обовʼязково це вирішить. 
  • «Ми в цій ситуації будемо розбиратися в межах закону, і дізнаватися всі нюанси. І будемо захищати кожного, і резидента, і нерезидента «Дія.City», – заявив голова Мінцифри.
  • Він наголосив, що майбутнє – за цифровою економікою. «Наразі більше компаній мають починати працювати в цьому напрямі: створювати додану вартість, залучати інвестиції, будувати бізнес», – додав Федоров.

Контекст

Сьогодні зранку власник і CEO IT-компанії MacPaw Олександр Косован повідомив, що в офісі компанії і в його будинку проходять обшуки. Причиною обшуків бізнесмен назвав «бажання чиновників заволодіти земельними ділянками, які MacPaw законно придбала у період із 2016 по 2021 роки». 

Косован уточнив, що обшуки проводять Спеціалізована екологічна прокуратура, Головне слідче управління Нацполіції та оперативні працівники.

«Єдиний документ, до якого виникли запитання у слідства по екологічним звинуваченням, це моя довідка волонтера від фонду «Повернись живим», – написав Косован у коментарях до свого допису.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні