Категорія
Новини
Дата

Mercedes-Benz запускає мережу зарядних станцій для електромобілів, почне з Північної Америки

Концерн Mercedes-Benz готовий інвестувати мільярди євро у будівництво 10 000 станцій швидкої зарядки в Північній Америці, Європі та Китаї до 2030 року, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Автовиробник розпочне будівництво у Північній Америці цього року, плануючи до 2027 року побудувати 2500 зарядних станцій у 400 точках у більшості штатів США та Канаді.
  • Mercedes-Benz розділить трохи більше €1 млрд на інвестиції, необхідні до 2030 року для Північної Америки, з MN8 Energy, дочірньою компанією Goldman Sachs, яка є виробником відновлюваної енергії та оператором акумуляторних батарей, та співпрацює з мережевою компанією із зарядки ChargePoint.
  • Генеральний директор MN8 Джон Йодер сказав, що компанія розраховує отримати прибуток протягом пʼяти-семи років, можливо, раніше, якщо отримає субсидії або якщо коефіцієнт використання буде вищим, ніж очікувалося.
  • Також ведуться переговори з потенційними партнерами щодо розвитку мережі в Європі та Китаї.
  • За даними Національної лабораторії поновлюваних джерел енергії за липень 2022 року, у Сполучених Штатах налічується близько 140 000 громадських зарядних пристроїв для електромобілів. Опитування показують, що споживачі у всьому світі неохоче купують електромобілі через відсутність зарядної інфраструктури.
  • У Європі, де Mercedes-Benz вже є частиною спільного підприємства із зарядки з Volkswagen, BMW, Ford та Hyundai під назвою Ionity, інфраструктура розвивається і доступно близько 375 000 точок зарядки, згідно з дослідженням McKinsey. Тим не менш, у дослідженні сказано, що до 2030 року регіону потрібно не менше 3,4 млн точок зарядки, щоб задовольнити очікуване зростання попиту.

Контекст

Mercedes-Benz у 2030 році припинить виробництво автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. Усі нові моделі з 2025 року працюватимуть виключно на електробатареях. На цей перехід компанія виділить €40 млрд. Mercedes-Benz представить три нові електроавто у 2025 році.

Автовиробники планують до кінця цього десятиліття відмовитися від двигунів, що працюють на традиційному пальному. Крім Mercedes-Benz, автоконцерн Volvo Cars, Jaguar Land Rover і британська Bentley Motors теж обіцяють повністю електрифікувати модельний ряд до 2030 року. Натомість американська General Motors хоче відмовитися від машин із бензиновими й дизельними двигунами до 2035 року.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва.

Нещодавно Mercedes відкрив свій перший у світі дилерський центр лише для електромобілів.

Також Mercedes-Benz оприлюднила план вартістю понад €1 млрд щодо адаптації своєї глобальної виробничої мережі для систем електроприводу, включно зі складанням акумуляторів, електроприводами та осями, – з 2024 року. Mercedes-Benz інвестує понад €1 млрд у будівництво свого першого заводу з виробництва електричних фургонів у Яворі, Польща.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні