Категорія
Новини
Дата

Meta погрожує закрити доступ до новин у своїх соцмережах у Канаді через новий закон

Meta Platforms Inc планує припинити доступ до новин у Facebook та Instagram для всіх користувачів у Канаді, як тільки набуде чинності схвалений парламентом закон, який зобовʼязує інтернет-гігантів платити авторам новин, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Документ, відомий як Закон про онлайн-новини, схвалила верхня палата Сенату в четвер, 22 червня, і він стане законом після отримання згоди від генерал-губернатора, що є формальністю.
  • Закон був запропонований після скарг канадської медіаіндустрії, яка потребує жорсткішого регулювання технологічних компаній, щоб вони не витісняли новинні компанії з ринку онлайн-реклами.
  • «Сьогодні ми підтверджуємо, що доступ до новин у Facebook та Instagram буде припинено для всіх користувачів у Канаді до набрання чинності Законом про онлайн-новини», – йдеться в заяві Meta.
  • Facebook і раніше попереджав, що піде на такий крок, і стверджував, що новини не мають економічної цінності для компанії та що її користувачі не використовують платформу для отримання новин.
  • У законі викладено правила, які змушують такі платформи, як Facebook та Alphabet Google, укладати комерційні угоди та платити видавцям новин за їхній контент, що аналогічно до новаторського закону, прийнятого в Австралії в 2021 році.
  • Google стверджує, що закон Канади ширший за закони, прийняті в Австралії та Європі, заявивши, що він встановлює ціну на посилання на новини, які відображаються в результатах пошуку, і може застосовуватися до ЗМІ, які не публікують новини. Гігант пошукових систем запропонував переглянути законопроєкт, щоб зробити відображення контенту новин, а не посилань, як основу для оплати та вказати, що право на винагороду мають тільки компанії, які виробляють новини та дотримуються журналістських стандартів.
  • Представник Google заявив у четвер, що законопроєкт залишається «непрацездатним» і компанія терміново прагне консультацій з урядом.

Контекст

Раніше цього місяця премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що Meta і Google використовують «тактику залякування» у ході своєї кампанії проти законодавства.

Раніше Google і Facebook також погрожували скоротити свої послуги в Австралії, коли були ухвалені аналогічні правила. Обидві компанії зрештою уклали угоди з австралійськими медіакомпаніями після того, як було запропоновано поправки до законодавства.

У звіті уряду Австралії, опублікованому в грудні, зроблено висновок про те, що закон значною мірою спрацював.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні