Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» скоротив виробництво сталі та чавуну на понад 40% у січні–вересні

За дев'ять місяців року виробництво чавуну та сталі групи компаній «Метінвест» становило 1,34 млн т і 1,53 млн т відповідно, що менше за показники аналогічного періоду торік на 46% і на 43%, йдеться в пресрелізі. Зупинка виробництва на маріупольських комбінатах була частково компенсована обсягами виробництва на «Каметсталі».

Ключові факти

  • За січень–вересень обсяг виробництва коксу знизився на 31% проти аналогічного періоду попереднього року – до 948 000 т – внаслідок зупинки виробництва на «Азовсталі» та Авдіївському КХЗ з кінця лютого 2022 року.
  • У третьому кварталі виробництво чавуну знизилось на 10% проти попереднього кварталу, до 425 000 т, переважно через зупинку на плановий капітальний ремонт доменної печі №1 на «Каметсталі». В результаті виробництво сталі знизилось на 8% – до 499 000 т.
  • У липні–вересні обсяг виробництва коксу зменшився на 9% проти попереднього кварталу і становив 299 000 т, в основному через зниження потреби в коксі на «Каметсталі».

Контекст

Після початку вторгнення РФ 24 лютого 2022 року «Метінвест» вирішив призупинити виробничу діяльність низки своїх підприємств у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, в тому числі МК «Азовсталь» (Азовсталь), ММК ім. Ілліча (ММКІ), Авдіївського КХЗ (АКХЗ) та Запорізького КХЗ. 

Пізніше запорізькі підприємства групи відновили виробництво. На сьогоднішній день українські підприємства «Метінвест», окрім тих, які розташовані у Маріуполі та Авдіївці, продовжують працювати з різним рівнем завантаження.

Зокрема, гендиректор групи «Метінвест» Юрій Риженков повідомив у жовтні, що металургійні комбінати «Метінвест» наразі завантажені на 65–75% потужності, гірничо-збагачувальні комбінати (ГЗК) – на 35–40%. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні