Категорія
Новини
Дата

Мільярдер Воррен Баффет втратив $8 млрд через крах SVB

Ціна фінансових акцій у портфелі американського інвестора-мільярдера Воррена Баффета, ймовірно, впала на $8 млрд за кілька останніх днів через крах Silicon Valley Bank, пише Business Insider.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Berkshire Hathaway Баффета втратила близько $6,6 млрд зі своїх часток у Bank of America та American Express. Але водночас мільярдер може отримати вигоду з нинішнього хаосу на банківському ринку й купити акції банків за зниженою ціною.
  • Баффет зазвичай інвестує у довгостроковій перспективі, тому його навряд чи хвилює короткостроковий удар по портфелю. «Я був би здивований, якби Баффет зараз не вкладав капітал у свої улюблені регіональні банки», – написав у Twitter Білл Екман, ще один інвестор-мисливець за знижками.

Контекст

На кінець грудня минулого року компанія Баффета володіла акціями банківських, страхових і фінансових послуг на $74 млрд, свідчить останнє оновлення портфеля Berkshire Hathaway. Його найбільші активи включали Bank of America ($33 млрд) і American Express ($22 млрд).

За останні кілька днів ціна акцій Bank of America впала на 12%, що призвело до зменшення ціни частки Berkshire у банку приблизно на $4 млрд. Акції American Express впали на 10% за останні три торгові дні, скоротивши вартість частки Berkshire в гіганті-операторі кредитних карток на $2,6 млрд.

Акції інших фінансових компаній Berkshire також впали, включаючи Ally Financial (на 22%), US Bancorp (на 20%), Jefferies (на 15%), Citigroup (на 12%), BNY Mellon (на 11%) та Globe Life (на 10%). Загалом його 15 фінансових холдингів втратили $8 млрд за цей час.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні