Категорія
Новини
Дата

В Україні стартувала нова програма фінансування ветеранського бізнесу. Як отримати 1,5 млн грн на власну справу

Український ветеранський фонд Мінветеранів запустив першу конкурсну програму з підтримки ветеранського бізнесу у 2024 році. Ветерани, ветеранки, члени сімей загиблих захисників і захисниць можуть отримати від 500 000 до 1,5 млн грн на запуск і розвиток власної справи, йдеться у пресрелізі фонду.

Ключові факти

  • Ветерани, а також родичі полеглих захисників можуть отримати від 500 000 до 1,5 млн грн на відкриття або розвиток власної справи.
  • Подати заявку на програму можна до 18 березня 2024 року (включно).
  • Фінансову підтримку можуть отримати ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці.
  • Також заявки можуть подавати, юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.
  • Програма #Варто відбувається у конкурсному форматі. Учасники захищатимуть бізнес-проєкти перед експертною радою.

Контекст

За два роки Український ветеранський фонд підтримав 573 бізнеси ветеранів. Переможці конкурсних програм #Варто отримали понад 293 млн грн від фонду.

Ветеранське підприємництво врятувало США після Другої світової – цей досвід може допомогти Україні, вважає виконавча директорка Українського ветеранського фонду Наталія Калмикова. Основні напрями ветеранського бізнесу в Штатах: медицина, оборона, будівництво. Ветерани можуть отримати безплатне навчання для поліпшення ведення власної справи. Також уряд збільшує можливість ветеранів отримувати державні контракти.

У десятці найкращих роботодавців для ветеранів за версією Forbes US – компанія Boeing. Вона інвестувала $13,3 млн у благодійні програми з тренування, відновлення і реабілітації колишніх військовослужбовців.

Українські компанії також готуються до повернення ветеранів. У Starlight Media формують спільноту сімей ветеранів і проводять тренінги з адаптації ветеранів. Аналогічну програму запустили у Ferrexpo. У МХП є спеціалісти, що відповідають за першу зустріч ветерана на підприємстві, допомагають із проходженням медичного чекапу. УЗ створює реабілітаційний центр на базі власного медичного закладу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні