Категорія
Новини
Дата

Мобілізація у Росії не завадить деокупації українських територій – Данілов

Мобілізація у РФ не завадить намірам та діям з деокупації українських територій включно з Кримом. Про це Forbes сказав секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи рішення президента країни-агресора Путіна про часткову мобілізацію в Росії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

- Ставка верховного головнокомандувача враховує всі фактори, які можуть вплинути на ситуацію на фронті. У планах ставки передбачався подібний перебіг подій, зазначив Данілов. «Головне – мобілізація у РФ не завадить нашим намірам та діям з деокупації українських територій включно з Кримом. Ні часткова, ні загальна мобілізація, жодні фейкові референдуми не стануть цьому на заваді», – наголосив секретар РНБО.

- За його словами, заява Путіна – «лише судоми російської влади у спробі зупинити український контрнаступ та відтягнути неминучу поразку».

- Данілов прогнозує подальші тенденції внутрішньої дестабілізації в РФ, оскільки серед основної категорії призовників, людей молодого віку, спостерігається категоричне неприйняття війни в Україні. 

- «Боєздатність цих резервів та їхній морально-психологічний стан передбачає тільки єдиний вдалий [для них самих] варіант їхнього використання – негайну здачу у полон ЗСУ. Рішення про мобілізацію прискорить неминучий розпад російської недоімперії», – наголосив Данілов.

Контекст

21 вересня президент країни-агресора Путін підписав указ про часткову мобілізацію в РФ. За словами міністра оборони РФ Шойгу, Росія планує мобілізувати 300 000 резервістів.

Практично всі українські топпосадовці, з якими поговорив про це Forbes, радше іронізують зі спроби керівництва РФ втриматися у війні з Україною. Наприклад, міністр оборони Олексій Резніков пожартував у Twitter про збіг оголошеного плану з мобілізації 300 000 росіян із кількістю авто, які планує наступного року виробити завод «Москвич».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні