Категорія
Новини
Дата

Державна фандрейзингова платформа UNITED24 зібрала майже $200 млн з початку створення – Зеленський

В рамках глобальної благодійної платформи для збору коштів на відбудову України UNITED24 уже зібрано близько $200 млн, придбано близько 1000 дронів для Збройних сил України і тисячі одиниць медичного обладнання, повідомив президент України Володимир Зеленський.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зеленський нагадав, що платформу створили рівно пʼять місяців тому.
  • Наголошується, що Україна продовжує посилювати увагу всього світу до потреб свого захисту. У вересні до платформи долучилися світові зірки – Барбра Стрейзанд і Марк Гемілл.
  • «Дякую усім, хто допомагає й підтримує Україну!», – написав президент.
  • За повідомленням платформи, протягом п’ятого місяця роботи UNITED24 Міністерство охорони здоров’я придбало 22 апарати вакуумної терапії ран та 4852 апарати зовнішньої фіксації. У різні області України доставлені ще 23 карети швидкої медичної допомоги, а також 300 апаратів зовнішньої фіксації, 68 наркозно-дихальних апаратів та 24 операційні столи.
  • Окрім зіркового амбасадора Марка Гемілла, «Армія дронів» посилилась новими закупівлями. Зокрема, придбано десять комплектів витривалих PENGUIN C-MIL Mk 2 UAS. Збройні сили України отримають комплекси БПЛА, які здатні перебувати в польоті протягом 25 годин за будь-яких погодних умов. Також у вересні на фронт передали перші 20 дронів Warmate, що були придбані в межах збору Monobank.
  • Найбільші внески місяця також здійснили: благодійний фонд Pfizer — $5 млн на «Медичну допомогу»; Світовий Конґрес Українців — $600 000 на «Армію дронів»; уряд штату Вікторія — 500 000 австралійських доларів на «Відбудову України». 

Контекст

Про запуск глобальної платформи для збору коштів на відбудову України UNITED24 президент Володимир Зеленський оголосив 5 травня. Протягом першого тижня проєкт, який очолює міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зібрав близько $26 млн донатів.

Повномасштабне вторгнення спричинило бум благодійності в Україні – суми пожертв українців за перші чотири місяці війни зросли в дев’ять разів, йдеться у дослідженні Zagoriy Foundation. Впродовж 2022 року благодійниками стали 86% мешканців України. Це на 19% більше, ніж торік.

Однак втома від благодійності зростає і в Україні, і у світі. Донатити стали менше.

Україні доводиться вигадувати все нові способи залишатись у фокусі світової уваги. В бою використовували креатив – Зеленський у вигляді голограми виступив на найбільшій у Європі технологічній виставці VivaTech. Про війну в Україні говорили зірки, як-от: співаки Пол Маккартні та Біллі Айліш, мільярдер і засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон, а також актор Шон Пенн

Новий етап – системна підтримка амбасадорами-зірками. Серед залучених UNITED24: голлівудський актор Лієв Шрайбер, футболіст і тренер Андрій Шевченко, тенісистка Еліна Світоліна, музичний гурт Imagine Dragons та креативний директор бренду Balenciaga Демна Гвасалія.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні