Категорія
Новини
Дата

На магістерську програму Київської школи економіки з розробки БПЛА подалася майже сотня охочих

1 хв читання

На магістерську програму Київської школи економіки (KSE), де навчатимуть інженерів з проєктування дронів, подали заявку майже 100 абітурієнтів. Про це Forbes повідомила пресслужба університету.

В Україні було близько 200 виробників дронів різного типу. Деякі компанії відчувають дефіцит більш кваліфікованих фахівців, писав Forbes у листопаді 2023-го.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • З моменту оголошення набору 13 серпня 2024-го магістерська програма KSE «Безпілотні літальні апарати» зібрала 95 заявок від абітурієнтів. 74% студентів навчатимуться на денній формі. Решта – на заочній формі навчання та як вільні слухачі. Заявки приймали від бакалаврів, магістрів та спеціалістів усіх спеціальностей. Прохідний конкурсний бал – 140, йдеться на сайті KSE.
  • Вартість програми – 136 000 грн. Студенти вивчатимуть аеродинаміку, автоматичне керування, системи навігації та безпілотні системи. Також проводитимуться практичні заняття з використанням симуляторів та реальних БПЛА.
  • Студенти зможуть проходити стажування і продовжувати роботу в українських та міжнародних компаніях. Після завершення навчання студент зможе працювати інженером з розробки безпілотних систем, інженером з тестування та валідації, консультантом з авіаційних технологій, менеджером проєктів в авіаційній промисловості тощо.

Контекст

Виробництвом дронів в Україні займається близько 200 компаній. Віцепремʼєр Михайло Федоров заявляв, що у 2024-му Україна зможе виготовити 1 млн дронів або навіть більше. Коментуючи заяву президента Володимира Зеленського, який оголосив план на виробництво Україною 1 млн дронів для ЗСУ, Федоров зазначив, що ця цифра є «достатньо реалістичною».

За словами Федорова, у 2023-му держконтракти отримали 58 українських виробників дронів. За січень-лютий 2024 року українські виробники виготовили близько 200 000 FPV- дронів

У липні 2024-го уряд дозволив закуповувати дрони українського виробництва через систему «Прозоро». Оскільки майже 100% дронів для ЗСУ розробляють в Україні, велику частину в цьому секторі займає приватний бізнес, повідомив на початку червня заступник міністра оборони Дмитро Кліменков. Лише за січень-лютий українські виробники виготовили близько 200 000 FPV- дронів, повідомила Forbes заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр у лютому.

Крім того, у травні Агенція оборонних закупівель вперше оголосила конкурентні торги в закритому режимі через Prozorro на закупівлю 20 000 дронів з орієнтовною вартістю до 3 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд