Категорія
Новини
Дата

Українські виробники виготовили близько 200 000 FPV-дронів з початку року – Мінстратегпром

За січень–лютий 2024 року українські виробники виготовили близько 200 000 FPV- дронів. Про це в коментарі Forbes Ukraine повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • «Президент говорив про 1 млн дронів – наші потужності вже дозволяють виготовити стільки, і навіть більше», – запевняє Гвоздяр. 
  • Цього року спроможності виробництв досягнуть рівня 2 млн дронів різних типів, у тому числі FPV, додає вона. 
  • За словами Гвоздяр, наразі у розробці перебувають FPV-дрони типу «крило» та легкі розвідувальні дрони, які можна назвати аналогом Mavic.

Контекст  

Раніше віцепремʼєр Михайло Федоров заявляв, що у 2024-му Україна зможе виготовити 1 млн дронів або навіть більше. Коментуючи заяву президента Володимира Зеленського, який оголосив план на виробництво Україною 1 млн дронів для ЗСУ, Федоров зазначив, що ця цифра є «достатньо реалістичною». 

За словами голови Мінстратегпрому Олександра Камишіна, у грудні 2023 року виробництво FPV-дронів перевищило 50 000. Окрім FPV-дронів, за словами Камишіна, Україна спроможна виробити в 2024-му більш ніж 10 000 ударних дронів середньої дальності та понад 1000 дронів із дальністю за 1000 км. Він наголосив, що всі виробничі потужності готові, й контрактація на 2024 рік розпочинається.

За словами Федорова, у 2023-му держконтракти отримали 58 українських виробників дронів. Загалом на ринку працює понад 200 українських компаній, які займаються БПЛА або сервісами та продуктами у сфері дронів. 

Учасники кластера Brave1 подали вже понад 1000 розробок, які можуть допомогти військовим на полі бою, заявляв Федоров.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні