На Netflix зʼявився ще один український фільм – «Я працюю на цвинтарі» режисера Олексія Тараненка
Категорія
Новини
Дата

На Netflix зʼявився ще один український фільм – «Я працюю на цвинтарі» режисера Олексія Тараненка

1 хв читання

Фільм «Я працюю на цвинтарі», знятий у копродукції України та Польщі, з’явився на Netflix 1 грудня

Головні факти:

  • «Я працюю на цвинтарі» – п’ятнадцятий український фільм, який можна переглянути на на стримінговому сервісі Netflix.  
  • Сюжет драмеді розповідає про сповненого цинізму та іронії чоловіка Сашу, який займається встановленням пам’ятників на цвинтарі. У нього складні стосунки з донькою-підлітком, а на робочому місці триває боротьба за владу.
  • Головні ролі виконали українські актори Віталій Салій, Вікторія Городецькая, Анна Іванова, Римма Зюбіна, Оксана Жданова та інші.
  • «Я працюю на цвинтарі» – дебютна стрічка Тараненка. У 2019-му режисер отримав фінансування від Українського культурного фонду – майже 15 млн грн. Загальний ююджет фільму – 21,4 млн грн.
  • В українському прокаті за шість тижнів фільм зібрав 2 мільйони 421 тисячі гривень бокс-офісу та 19 786 тисяч глядачів у кінозалах.
  • «Я працюю на цвинтарі» вже вийшла у міжнародний прокат та з’явилась на широких екранах у Чехії. 
На Netflix зʼявився ще один український фільм – «Я працюю на цвинтарі» режисера Олексія Тараненка /Фото 1

Контекст

У жовтні на сервісі Netflix з’явилося сім українських фільмів: «Поводир», «Захар Беркут», «Мої думки тихі», «Сторожова застава», «Зірки за обміном», «Віддана», «Фокстер і Макс». Згодом – «Велика прогулянка», «Найкращі вихідні» та «Снайпер. Білий ворон». Їх Netflix придбав у групи компаній Film.ua. Фільми доступні для перегляду лише на території України.

Крім Film.ua, продажем фільмів американському сервісу займається медіахолдинг «Медіа Група Україна». Завдяки їхнім зусиллям на Netflix з’явились «Дике поле», «Бурштинові копи» та «Зустріч однокласників», також доступні лише на території України. Вони доєднались до двох сезонів «Слуги народу» студії Квартал 95, документального фільму «Зима у вогні» та стрічки «Носоріг» Олега Сенцова

Продюсер «Дикого поля» Володимир Яценко почав напряму вести переговори з Netflix щодо інших своїх проєктів. Яких – поки невідомо. Серед найбільш відомих фільмів, з якими він працював: «Додому» Нарімана Алієва, «Атлантида» Валентина Васяновича, «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча, «Я і Фелікс» Ірини Цілик. Алієв і Лукіч – учасники списку Forbes «30 до 30».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні