Категорія
Новини
Дата

«На піку не працювало 60% мережі». У «Київстарі» розповіли про наслідки ракетного обстрілу 23 листопада

Обстріл об’єктів критичної інфраструктури України 23 листопада спровокував новий антирекорд у роботі мережі «Київстар» з початку повномасштабної війни – на піку не працювало більше 60% мережі. Про це повідомив голова компанії Олександр Комаров у Facebook.

Ключові факти

  • Через відсутність енергопостачання у більшості областей України і досі зберігається складна ситуація із роботою мобільних мереж всіх операторів, зазначив Олександр Комаров
  • Щодня майже 800 стаціонарних та мобільних генераторів деякий час працюють у мережі. «Закуповуємо нові генератори, підключаємося у мережі живлення партнерів та формуємо нові бригади інженерів», – каже президент «Київстар».
  • Загалом протягом цього місяця у середньому 10–20% мережі «Київстар» не працювало через віялові відключення електроживлення. «Попередній масований удар по інфраструктурних об’єктах 15 листопада знеструмив 35% всіх наших сайтів та не працювало 28% з них», – повідомив Комаров.
  • Він також зазначив, що компанія продовжує працювати над відновленням мережі в деокупованих районах. «Наш ключовий фокус – Херсонська область, де було деокуповано близько 150 наших базових станцій, 32 з яких вже було повернуто в ефір, з них левова частка все ще працює на генераторах», – сказав очільник «Київстар». 
  • За його словами, основні проблеми Херсонської області – відсутність електроенергії та замінування всіх об’єктів мережі, що унеможливлює швидке відновлення. 

Контекст

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З більш як 70 випущених ракет 51 було збито силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. 

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. 

Російські ракетні удари по енергетичній інфраструктурі призвели до відключення електроенергії не лише в Україні, а й на половині території сусідньої Молдови.

Раніше повідомлялося, що США спрямують $53 млн на підтримку енергетичної системи України. Пакет допомоги включатиме розподільчі трансформатори, автоматичні вимикачі, обмежувачі перенапруги, розʼєднувачі, транспортні засоби та інше обладнання. 

Німеччина виділила Україні €56 млн на ремонт об’єктів енергетичної інфраструктури, також Україна отримає від ФРН понад 350 генераторів.

«Укренерго» залучило €300 млн кредитних коштів ЄБРР, а також €72 млн грантових коштів від Нідерландів для відновлення мереж та підвищення фінансової стабільності компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні